"Japonya"

Japonya | Olimpiyatlarda Ülkeye Gelecek Müslümanlar İçin “Mobil Cami” Tasarladılar

Japonya'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için "mobil cami" tasarlandı. Aynı anda 50 kişinin ibadet edebileceği seyyar cami, mücadelelerin gerçekleştirileceği stat çevrelerine park edecek.

2020’de düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak Japonya’da, ülkeye gelecek Müslüman turistler için “mobil cami” tasarlandı. AJ+’ün haberine göre, Japon bir şirket, yaklaşık 200 bin Müslüman’ın yaşadığı Japonya’da cami sayısının yetersiz olmasından dolayı seyyar cami üretmeye karar verdi. Olimpiyat Oyunları’nda kullanılmak üzere kamyon kasalarının iki yandan genişlemesiyle oluşan cami de aynı anda 50 kişi ibadet edebilecek. Ayrıca camide abdest almak için de özel bir bölüm ile kıbleyi gösteren pusulalar da yer alıyor. Seyyar caminin olimpiyat oyunları süresince mücadelelerin gerçekleştirileceği stat çevrelerine park edeceği kaydedildi.

“Japon Misafirperverliğini Müslümanlarla Paylaşmak İstedik”

Projeyi gerçekleştiren Yasu Project şirketinin CEO’su Yasuharu Inoue, misafirperver bir ülke olarak omotenaşi’yi (Japon misafirperverliği) Müslümanlarla paylaşmak istediklerini söyledi. Ayrıca Inoue, bu projenin Rugby Dünya Kupası ve 2022’de Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nda da kullanılmasını umduklarını aktardı. Tanıtımı yapılan mobil cami modelinin maliyetinin ise yaklaşık 900 bin dolar olduğu duyuruldu. 

Müslümanların Japonya’ya İlgisi Artıyor

Öte yandan Japonya’yı tercih eden Müslümanların oranının da son dönemde hızla arttığı kaydedildi. Turistlerin çoğunluğunu ise Endonezya ve Malezya gibi uzak doğu ülkelerinden gelenler oluşturuyor. Japonya Ulusal Turizm Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre 2009 yılında Endonezya’dan gelen turistlerin sayısı 63 bin iken bu sayının 2016’da 271 bine ulaştığı aktarıldı. 7 yıl önce 89 bin olan Malezyalı turistlerin sayısının ise 400 bine dayandığı bildirildi. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler