"Fransa"

Fransa | Hastane İmamlarının Eğitimi İçin İlk Kez Okul Açıldı

Fransa'da hastanelerde Müslüman hastalara hizmet etmek üzere görevlendirilecek din görevlileri için ilk kez bir okul açıldı.

2 Ağustos 2018 admin

Fransa‘nın Almanya sınırındaki şehri Strasbourg’a yakın Ostwald’da kurulan Hastane Din Görevlileri Ulusal Okulu (ENAH), Fransa İslam Vakfı’nın başkanı Jean Pierre Chevenement’in de hazır bulunduğu törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Hastaneler Müslüman Din Görevlileri Ulusal Konseyi (CNAMH) Başkanı Abdelhak Nabaoui, okulun 2006’da başlatılan bir sürecin sonucu olduğunu kaydetti. Süreç ile ilgili bilgi veren Nabaou, 2007’de hastane din görevlileri ile ilgili bir şartname yayınladıklarını hatırlattı. Bu şartnamede laiklik vurgusunun yanı sıra hasta düşünceleri ve din görevlileri ile ilgili kriterlerin bulunduğunu kaydeden Abdelhak Nabaoui, Müslüman hastane din görevlilerinin göreve başlamadan önce bu şartnameyi kabul ettiklerini aktardı.

“Amaç Hastane İmamlarının Daha İyi Bir Eğitime Sahip Olması”

CNAMH Başkanı, şartnamede; “İyi bir entegrasyon ile iyi bir iletişim, dinleme ve değişim duygusuna sahip olmak, aşırılıklardan uzak orta bir İslam anlayışı benimsemek ve hastane din görevlisi kursunu tamamlamak.” gibi kriterlerin olduğunu söyledi. Okulun yayınladıkları şartnameden 11 yıl, CNAMH’den ise 5 yıl sonra kurulduğunu kaydeden Nabaoui, amaçlarının hastanelerde çalışacak din görevlilerinin daha iyi bir eğitim almasını sağlamak olduğunu söyledi. İlk olarak eğitimlerin seminer şeklinde gerçekleştirileceğini kaydeden Abdelhak Nabaoui, 2018 yılı için planlanan seminer sayısının da 5 oluğunu duyurdu. İlerleyen dönemde Fransa’nın 12 farklı bölgesinde de aynı eğitimi vermek istediklerini bildirdi. 

Fransa’da çoğunluğu gönüllü 350 hastane din görevlisinin bulunduğu belirtiliyor. Bu kişilerin 55’inin sözleşmeli çalışan, geri kalanının ise gönüllü olduğu kaydediliyor. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler