"FRANSA"

Fransa | Aracının Üzerine “Allahu Ekber” Yazan Adama 1 Yıl Hapis

Fransa’da alışveriş merkezinin otoparkına park ettiği aracının üzerine “Allahu Ekber” yazan Jérémy H. isimli bir kişi, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

6 Ağustos 2018 admin

Fransa’nın başkent Paris’n kuzeydoğusundaki Meaux’daki bir alışveriş merkezinin parkında, üzerinde “Allahu Ekber” yazılı bir aracın bulunduğu ihbarını alan polis operasyon yaptı. Haziran ayında meydana gelen olayda yaklaşık 10 gündür alışveriş merkezinin parkında park halinde bulunan araç, polis tarafından incelendi. Araçta ‘terör şüphesi’ nedeniyle yapılan aramada, elektrik kablolarının bağlandığı bir pil, yağ bidonu, Kuran-ı Kerim ile bir de namazlık bulundu. Ancak patlayıcı herhangi bir maddeye rastlanmadı.

Ağır Şizofren Tanısı

Polis, bunun üzerine aracın sahibi Jérémy H.’yi gözaltına aldı. Şüpheli, hakkında başlatılan soruşturma sonucu “asılsız ihbar nedeniyle bomba imha ekibini meşgul etme”suçundan Meaux Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Psikolojik incelemede ağır şizofren tanısı konan Jérémy H, aracının 20 Mayısta arızalandığı ve en yakın otoparka aracını park ettiğini söyledi. Aracın polis tarafından bulunduğu 1 Haziran’a kadar iki kez aracını tamir etmek üzere alışveriş merkezinin otoparkına geldiğini söyleyen şüpheli, aracın üzerine “Allahu Ekber”i de kendisine şans getireceğini düşündüğü için yazdığını söyledi. Aralık 2017’de Müslüman olduğunu ve ibadet etmeyi bilmediğini söyleyen sanık, aşırılık yanlısı da olmadığını aktardı.

Savcının 2 yıl hapis cezası talep ettiği Jérémy H. hakkında hakim 1 yıl tecilli hapis cezasına hükmetti. Ayrıca hastaneye yatarak tedavi olmasını da karara bağladı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler