"Almanya"

Almanya’da “Bio” Yumurtalarda Salmonella Bakterisi Tespit Edildi

Almanya'da Lidl, Aldi Süd, Kaufland, Penny ve Real market zincirlerinde satışa sunulan “Bio” yumurtalarda Salmonella bakterisi tespit edildi. 

Almanya’da “Eifrisch-Vermarktung GmbH & Co. KG” firmasına ait Lidl, Aldi Süd, Kaufland, Penny ve Real market zincirlerinde satışa sunulan organik (bio) yumurtalar, Salmonella bakterisi içerdiği gerekçesiyle üretici firma tarafından geri çekildi. Firma içi yapılan kontrollerde yumurtalarda ağır bağısak enfeksiyonuna yol açan “Salmonella Enteriditis” bakterisi tespit edildiği aktarıldı.

Salmonella tehlikesinin “Farm Bio-Eierhof Papenburg” dağıtıcısından alınan 0-DE-0359721 damgalı tüm yumurtalarda var olduğu belirtildi. Son kullanma tarihi 09.08.2018, 15.08.2018, 20.08.2018 ve 24.08. olan yumurtaların üretici firma tarafından piyasadan geri çekildiği aktarıldı. Bu tarihli ve numaralı yumurtalardan satın almış olan tüketicilerin ürünü aldığı markete geri verip paralarını iade alabilecekleri belirtildi. Bunun dışında kalan yumurtalar için ise herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Salmonella bakterisinden etkilenen ürünler ve satışa sürüldüğü eyaletler ise şöyle:

Lidl: (Bio-Eier [M, L, XL]) 10’lu paket; satışa sunulduğu eyaletler: Hessen, Nordrhein-Westfalen ve Rheinland-Pfalz.

Aldi Süd: 10’lu paket; satışa sunulduğu eyaletler: Bayern, Hessen ve Baden-Württemberg.

Kaufland: (Eifrisch Bio Eier S-XL, HKL A), 10’lu paket; satışa sunulduğu eyaletler: Brandenburg, Sachsen-Anhalt, Sachsen ve Mecklenburg – Vorpommern.

Salmonella Bakterisi Nedir?

Salmonella, gıda zehirlenmelerine neden olan bir grup bakterinin adıdır. Şiddetli karın ağrısı, kramp, ishal ve kusmaya neden olabilen ağır bağırsak enfeksiyonuna yol açar. Bilhassa yaşlılar, çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar için oldukça ciddi bir enfeksiyondur. Üretim sırasında izlenen titiz hijyen kurallarına rağmen Salmonella bakterisine kırmızı et ve tavuk ürünlerinde, bilhassa yumurta ve çiğ yumurta içeren mayonez, dondurma gibi gıda ürünlerinde sıkça rastlanabilmektedir.(mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler