"belediye"

Belediye Genç Kızın Müslüman Mezarlığına Defnedilmesine İzin Vermedi

Fransa'da 2 yıl önce kaybolan, sonradan İslam'ı seçen Cathy Rehner'in öldürüldüğü ortaya çıktı. Ailenin genç kızın naaşını Müslüman mezarlığına defnetme girişimi ise belediyenin engeline takıldı.

Fransa’da 2016 yılından beri kendisinden haber alınamayan Cathy Rehner’in eski sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Ailesinin, ölmeden İslam’ı seçerek Sara ismini alan genç kızın doğduğu şehirdeki Müslüman mezarlığına gömülmesi isteğini ise belediye reddetti.

2016 yılının mayıs ayında, bir iş randevusuna gitmek için evden ayrılan Cathy Rehner isimli genç kızdan bir daha haber alınamadı. Olaydan 2 yıl sonra gözaltına alınan genç kızın eski sevgilisi, cinayeti itiraf etti. Cathy Rehner’in cesedini ormana gömdüğünü söyledi. Cesedinin bulunması ile bir nebze teselli bulan aile, ceset kalıntılarını genç kızın doğduğu şehir, ülkenin güneyindeki Aubenas’da bulunan Müslüman mezarlığına defnetme girişiminde ise beklenmedik engellemeyle karşılaştı. Aubenas Belediyesi, aileye defin işlemlerinin yapılamayacağını söyledi. Buna sebep olarak da defin için, vefatın Aubenas’da gerçekleşmiş olması, ölen kişinin Aubenas’da yaşıyor olması yada Aubenas’da aile mezarlığının bulunmasının şart koşulduğu bildirildi. Ancak vefat eden sonradan İslam’ı seçen genç kızın Müslüman mezarlığına defnedilebilmesi için bu şartların hiçbirini taşımadığı ileri sürüldü.

Anneden Tepki: “Bu Şehirde Doğdu, Bu Şehirde Yaşadı” 

Belediyenin öne sürdüğü şartlara tepki gösteren genç kızın annesi Chantal Rehner, kızının Aubenas’da doğduğunu ve ömrünün büyük bir bölümünü bu şehirde geçirdiğini söyledi. Ayrıca tüm akrabalarının da Aubenas’da yaşadığını belirten acılı anne, kızının evlendikten sonra Marsilya’ya taşındığını aktardı. Belediyeden anlayış beklediğini kaydeden Chantal Rehner, Marsilya’da defnedilmesi durumunda kızının mezarına ulaşabilmek için saatlerce yol yapması gerektiğine dikkat çekti.

Acılı kadın belediyenin tutumuna anlam veremediğini de kaydederken, bu karar nedeniyle Belediye Başkanı’nın Müslümanlara karşı bir tutumunun olup olmadığı sorusunun da meşru hale geldiğini savundu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler