"Almanya"

Alman İstihbaratının Yeni Başkanı Belli Oldu

Almanya'da Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanlığına, Başkan Yardımcısı Thomas Haldenwang getirildi.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Thomas Haldenwang @ AA değişiklikler: Perspektif

Almanya‘da Anayasa Koruma Teşkilatının (BfV) yeni başkanı Thomas Haldenwang oldu.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya İçişleri Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Almanya‘nın iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın başkanlığına bakanlar kurulunun kararıyla Thomas Haldenwang’ın atandığını açıkladı. Seehofer, teşkilatın haftalar süren tartışmaların ardından tekrar ana işlerine konsantre olacağını belirtti. Haldenwang, aynı kurumda başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Almanya Anayasa Koruma Teşkilatı’nın başkan yardımcılığı görevine ise Alman TUI şirketinin güvenlik başkanı Sinan Selen’in getirileceği söylentiler arasında. Eğer bu atama gerçekleşirse Selen, Alman güvenlik kurumlarındaki ilk üst düzey yabancı kökenli görevli olacak.

Aşırı Sağcı Partinin Yöneticileri İle Bir Araya Geldi

Eski BfV Başkanı Hans Georg Maassen, aşırı sağcılara olan yaklaşımı ve basına verdiği beyanatlar nedeniyle görevden alınmıştı. Maassen’in 2015’te birkaç kez AfD’nin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği ortaya çıkmış, bu görüşmelerde aşırı sağcı partinin, istihbaratın izlediği oluşumların arasında girmemesi için nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin bilgiler verdiği iddia edilmişti.

Maassen, Almanya’da 8’i Türk, 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün ortaya çıkmasının ardından 2012’nin ağustos ayında göreve getirilmiş ancak Anayasayı Koruma Teşkilatı bu dönemde NSU cinayetlerini aydınlatılmasına yeterince katkı vermemekle suçlanmıştı.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler