"Almanya"

Türk Gencinin Cenazesi Dualarla Memleketine Uğurlandı

Almanya’da metro raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmak isterken hayatını kaybeden 17 yaşındaki Mustafa Sözen, kılınan cenaze namazının ardından dualarla Türkiye’ye uğurlandı.

@ Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Frankfurt şehrinde tren raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmaya çalışırken tren ile platform arasına sıkışarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Türk genci Mustafa Alptuğ Sözen için Hanau Müslümanlar Cemiyeti’nde cenaze namazı kılındı.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) Hessen Eyaleti Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz tarafından cuma namazı sonrası kıldırılan cenaze namazına ikibine yakın kişi katıldı. Bilal Kaçmaz, cenaze namazında cemaatten helallik aldıktan sonra yaptığı konuşmada, bir insanı kurtaranın bütün insanlığı kurtarmış gibi olacağına dikkat çekti. “Mustafa bizim için şehittir. O yaptığı hareketle bize önemli bir insani ders verdi.” ifadelerini kullandı. Mustafa Alptuğ Sözen, daha sonra dualarla defnedilmek üzere Türkiye’ye uğurlandı.

Memleketinde Defnedilecek

Cenaze namazına Hanau Belediyesi Meclis Başkanı Thomas Morlock ile birlikte çok sayıda Alman da iştirak etti. Namaz sonrası 17 yaşındaki Türk gencinin babası Ejder Sözen, başsağlığı dileklerini kabul etti. 

Salı akşamı yaşanan olayda Frankfurt’ta laborantlığa yönelik meslek eğitimi gören Mustafa Sözen, tren raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmaya çalışırken tren ile platform arasına sıkışarak hayatını kaybetmişti. 17 yaşındaki gencin cenazesi memleketi Aydın’ın Nazilli ilçesinde defnedilecek.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Alican ünver
    2018-11-17 10:09:29

    Allah rahmet etsin Mekanı Cennet olsun Geride Kalanlarada Allah sabırlar versin Adana / Karataş

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler