'ALMANYA'

Almanya’da Yayalara “Irkçı Motifli” Saldırı: 4 Ağır Yaralı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan Bottrop şehrinde yıl başı gecesi bir kişi aracını yayaların üzerine sürdü. Polisin "ırkçı bir motif" olabileceğini duyurduğu olayda 4 kişi ağır yaralandı. 

© Anikin Denis @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’da yıl başı gecesi bir kişi aracını yayaların üzerine sürdü. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan Bottrop şehrinde yaşanan olayda, 50 yaşındaki saldırgan, yeni yılın ilk dakikalarında aracını Afgan ve Suriye vatandaşlarından oluşan grubun üzerine sürdü. 

Münster polisi Kriminal Dairesi’nden konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, saldırganın Mercedes marka aracını önce bilinçli olarak bir yayanın üzerine sürdüğü kaydedildi. Saldırıya maruz kalan kişinin son anda kendini kurtardığı aktarılırken, daha sonra ise 50 yaşındaki şahısın aracını şehir merkezinde aralarında Afgan ve Suriyelilerin de olduğu grubun üzerine sürdüğü bildirildi. Olayda 4 kişinin ağır yaralandığı açıklandı. Saldırganın olaydan sonra Essen şehrine kaçtığı kaydedilirken, orada da otobüs durağında bekleyen vatandaşların üzerine aracını sürmeye teşebbüs ettiği aktarıldı.

“Saldırının Amacı Yabancı Düşmanlığı Olabilir”

Polis, saldırganın Essen’de yakalanarak göz altına alındığı duyurdu. Açıklamada, saldırganın göz altına alınırken ırkçı ifadeler kullandığı belirtilirken, saldırının amacının yabancı düşmanlığı olabileceği kaydedildi. Yerel medya, soruşturmayı yürüten ekibin, saldırganın psikolojik rahatsızlığının olduğunu açıkladığını da yazdı.

Federal İçişleri Bakalığı, 2018 yılının ilk yarısında mültecilere ve kaldıkları yurtlara yönelik 704 siyasi motivasyonlu saldırı gerçekleştiğini açıklamıştı. 2016 yılında 2259, 2017 yılında ise 1227 ırkçı saldırı gerçekleştirilmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler