"Almanya"

Almanya’da 2018’in İlk Yarısında 704 Irkçı Saldırı Gerçekleştirildi

Almanya’da 2018’in ilk yarısında mültecilere 700’den fazla saldırı düzenlendi. Çoğunlukla aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirilen eylemlerin sayısında ise bir önceki yıllara göre azalma kaydedildi.

14 Ağustos 2018 admin

Almanya’da son dönemde aşır sağcılar tarafından gerçekleştirilen ırkçı ve siyasi motifli saldırılar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Mültecilerin 2015 yılında göçü ile birlikte, camiler, mülteciler ve kaldıkları yurtlara yönelik ırkçı ve siyasi motivasyonla işlenen bir çok saldırı kayıtlara geçti. “Evangelische Pressedienst”te yer alan habere göre, Federal İçişleri Bakalığı, Sol Parti’nin soru önergesine verdiği cevapta, 2018 yılının ilk yarısında mültecilere ve kaldıkları yurtlara yönelik 704 siyasi motivasyonlu saldırı gerçekleştiğini kaydetti. 2016 yılında 2259, 2017 yılında ise 1227 ırkçı saldırı gerçekleştirilmişti.

Bakanlığın verdiği bilgilere göre 2018 yılının ilk 6 ayında 627 mülteci ve 77 mülteci yurdu bu saldırılardan etkilendi. Mültecilere karşı gerçekleştirilen 688 eylemin çoğu aşırı sağ motivasyonla yapıldı ve saldırıların 120 sinde insanlar yaralandı. Polis olaylara ilgili 459 şüpheliyi tutuklarken haklarında başlatılan soruşturma sürüyor.

Yine 2018 in ilk yarısında 39 yardımlaşma derneği ile mülteciler için gönüllü çalışanlara karşı ırkçı saldırılar gerçekleştirildi. Irkçı eylemlerin gerçekleştirilmiş yada teşebbüs eylemi olarak ayırt edilmeksizin kayıtlara geçti aktarıldı. İşlenilen suçlar arasında; adam yaralama, ağır kundakçılık, mülke zarar, halkı kışkırtma, hakaret, aşağılama ve silah yasasına ihlal etme gibi eylemlerin mevcut olduğu bildirildi. 

“Aşırı Sağcı Şiddetin Aldığı Hal Dayanılmaz.”

Sol Parti’nin meclis grubu üyesi Ulla Jelpke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genel olarak 2016 dan bu yana saldırı sayılarında bir gerilemeyi izlemek beni mutlu etse de, günlük ırkçılık vakaları ve aşırı sağcı şiddetin aldığı hal dayanılmaz. Bu tarz saldırılar ve şiddet eylimleri, AfD gibi partilerin mecliste günlük aktif bir şekilde mültecilere ve Müslümanlara karşı yaptığı halkı kışkırtma aksiyonlarının sonucudur.” ifadelerini kullandı.(hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler