'AVRUPA'

Akdeniz’de 19 Gündür Bekletilen Göçmenlerin Akıbeti Belli Oldu

Akdeniz'de Alman sivil toplum örgütüne ait iki gemide 19 gündür bekleyen 49 düzensiz göçmenin karaya çıkartılmaları ve AB ülkeleri tarafından kabul edilmeleri yönünde anlaşma sağlandı.

@ AA değişiklikler: Perspektif

Malta Başbakanı Joseph Muscat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Akdeniz‘de Alman sivil toplum örgütüne ait iki gemide 19 gündür bekleyen 49 düzensiz göçmen için çözüm bulunduğunu duyurdu. Düzensiz göçmenleri bulunduran iki geminin Malta’ya getirileceğini belirten Muscat, daha sonra AB ile varılan anlaşma gereği 8 AB ülkesine dağıtılacağını kaydetti.

49 Düzensiz Göçmeni 8 Ülke Paylaşacak

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 49 düzensiz göçmenin İtalya, Almanya, Fransa, Portekiz, İrlanda, Romanya, Lüksemburg ve Hollanda’ya dağıtılacağı bildirildi.

Diğer yandan AB’nin Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos da konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaparak, “Çabalarımızın sonuç vermesinden ve göçmenlerin Malta’da karaya çıkartılacak olmalarından mutluyum. Göçmenlerin karaya çıkmasına izin vermesinden dolayı Malta’ya, göçmenleri kabul ederek dayanışma gösterdikleri için de diğer AB ülkelerine övgülerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

19 Gündür Denizde Bekletiliyorlardı

Sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla Akdeniz‘de kurtarılan 49 düzensiz göçmen hiçbir AB ülkesinin kendilerini kabul etmemesinden dolayı 19 gündür denizde bekliyordu.

Malta açıklarında bulunan, Alman sivil toplum örgütlerine ait gemilerden Sea Watch 3’de 32, Sea Eye’da ise 17 düzensiz göçmen İtalya’da Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio’nın ortaya attığı “sadece kadın ve çocukları kabul edeceğiz” önerisine karşı çıkmıştı.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler