'FRANSA'

Trende Tekbir Getiren Kişiye 6 Ay Hapis Cezası

Fransa’da trende tekbir getiren bir kişi "toplu taşıma aracında düzeni bozmak ve şiddet" suçlamasıyla 6 ay hapis ve 300 Euro para cezasına çarptırıldı.

20 Ocak 2019 admin
© Alexandra Lande@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif)

Fransa’da Orleans ile başkent Paris arasındaki trende “Allahu Ekber” diye bağıran bir kişi mahkum oldu.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda Orleans’dan Paris’e giden trende yolculuk eden Afgan asıllı Rohullah isimli 28 yaşındaki bir kişi, trende yüksek sesle tekbir getirmeye başladı. Görgü tanıkları adamın garip davranışlar sergilediğini iddia ederken, kondüktör olası terör eylemlerine karşı uygulanan Acil Eylem Planı’nı ( Vigipirate) devreye sokarak treni bir sonraki durakta durdurdu. Bölgeden geçen tüm tren sefereleri de iki saatliğine iptal edilirken, trendeki yolcular da tahliye edildi. Trendeki görevlilerin müdahale ettiği şahıs kendini trenin tuvaletine kilitlerken, olay yerine çağrılan jandarma ekipleri şüpheli şahsı gözaltına aldı. 

6 Ay Hapis 300 Euro Para Cezası

Yapılan incelemede üzerinde hiçbir silah ele geçirilmeyen ve yolculara karşı da bir tehditte bulunmadığı kaydedilen Rohullah, Orleans Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Herhangi bir psikolojik rahatsızlığına rastlanılmayan Afgan asıllı şahıs, “büyüye maruz kaldığını” hissettiği için tekbir getirdiğini iddia etti. Duruşma sonunda hakim şahısı, “toplu taşıma aracında düzeni bozmak ve şiddet” suçlamasıyla 6 ay hapis ve 300 Euro para cezasına çarptırdı.

Geçen hafta da İsviçre’de 22 yaşındaki Türkiye kökenli Orhan E. sokakta yüksek sesle “Allahu Ekber” dediği için 150 Frank para cezasına çarptırılmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler