'İTALYA'

Göçmenleri Saati 4 Avroya Çalıştıran Çeteye Operasyon

İtalya'da çoğunluğu Orta Afrika ve Romanya'dan gelen göçmenleri zor şartlarda tarım işçisi olarak çalıştıran bir suç örgütüne yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

© MikeDotta@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

İtalya‘da göçmen işçileri insanlık dışı şartlarda çalıştırdığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Savcılık ve polis kaynaklarından yapılan açıklamalarda, 2017 sonundan itibaren yürütülen soruşturma kapsamında göçmen işçileri tarım sektöründe çok kötü şartlarda çalıştırılan bir suç örgütünün ortaya çıkarıldığı bildirildi. Operasyonda, aralarında bir sendika yöneticisi ve bir iş müfettişinin olduğu 6 kişinin gözaltına alındığını ifade eden yetkililer, örgüt mensuplarının, yaklaşık 100 göçmen işçiye “insanlık dışı muamele” yaptığını belirtti.

Rumen ve Orta Afrikalı İşçileri Zorla Çalıştırdılar

Rumen ve Orta Afrikalı olan işçilerin günde 12 saat çalıştırıldığı, saat başına 4 avro ücret ödendiği ve işten çıkarma tehdidiyle en düşük ücretten zorla sendikalı yapıldığı kaydedildi. Göçmen işçilerin ayrıca güvenlik kurallarına uyulmadan otobüslerle tarlalara götürüldükleri ifade edildi.

Başkent Roma ve çevresindeki üç şehirde yapılan operasyonda ayrıca şüpheli 50 kişi hakkındaki soruşturmanın devam ettiği bilgisi paylaşıldı Operasyon kapsamında yaklaşık 4 milyon avro bulunan banka hesabına, bir kooperatif şirketine, üç tarım arazisine, üç depoya ve 45 kadar araca el konulduğu bildirildi.

Hükümet Göçmenlere Karşı Tutumunu Sertleştiriyor

İtalya’da son dönemde göçmenlerin yaşam koşulları sık sık gündeme gelirken 2018 yılında düzenlenen seçimlerden birinci sırada çıkan sağ ittifakında başı çeken ve koalisyon hükümetinin ortaklarından aşırı sağcı Lig Partisi’nin sert göçmen tutumu eleştirilerin odağında. Lig’in lideri ve aynı zamanda hükümette Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı olan Matteo Salvini, göçmenler konusundaki sert söylem ve tutumuyla biliniyor. Akdeniz’de sivil toplum kuruluşlarının kurtardığı göçmenlere karaya çıkma izni vermeyen Salvini, birçok kez uluslararası krize de neden olmuştu.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler