'Antisemitizm Tartışmaları'

Fransa Siyonizm Karşıtlığını Antisemitizm Gibi Cezalandırmaya Hazırlanıyor

Fransa’da siyonizm karşıtlığının Yahudi düşmanlığı gibi suç olarak tanınması için meclise yasa tasarısı sunulacak.

Fransa’nın başkenti Paris’te cumartesi günü düzenlenen sarı yeleklilerin gösterisinde, Yahudi kökenli filozof ve akademisyen Alain Finkielkraut’un tacize uğramasına tepkiler sürüyor. Le Figaro gazetesi, bu duruma tepki için farklı partilerden 30’dan fazla milletvekilinin siyonizm karşıtlığının da yasalarca suç kabul edilen antisemit bir hareket olarak tanınması için meclise yasa teklifi sunacağını duyurdu.

Teklifin iktidar partisi Cumhuriyetçi Yürüyüş Hareketi (LREM) milletvekili Sylvain Maillard başkanlığındaki Meclis Antisemitizm Üzerine Çalışma Grubu tarafından hazırlandığı kaydedilirken, yasa teklifine göre siyonizm karşıtlığının antisemitizm gibi suç olarak tanınması isteniyor.

Macron: “Siyonizm Karşıtlığı Antisemitizmin Yeni Bir Hali”

Fransa’da siyonizm karşıtlığının Yahudi düşmanlığı olarak kabul edilmesi ile ilgili tartışmalar 2000’li yılların başına dayanıyor. Son olarak 2016 yılında Fransa’daki Yahudi Kurumları Temsilcileri Konseyi’nin (CRIF) yemeğine katılan dönemin Başbakanı Manuel Valls, antisiyonizm ile antisemitizmin aynı olduğunu savunmuştu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bir konuşmasında siyonizm karşıtlığının Yahudi düşmanlığının sonradan üretilmiş yeni bir hali olduğunu savunmuştu.

14 Partinin Girişimiyle Yahudi Düşmanlığına Karşı Yürüyüş Düzenlenecek

Fransa‘da İçişleri Bakanlığı’nın ülkede antisemit eylemlerin geçen yıl yüzde 74 arttığını açıklaması ülkede geniş yankı uyandırmıştı. Son olarak cumartesi günü düzenlenen sarı yeleklilerin gösterilerinde bir grup göstericinin Alain Finkielkraut’a “Pis Siyonist”, “Fransa bizimdir”gibi sözlere taciz etmesi tartışmaları alevlendirmişti. Yaşanan gelişmeler sonrası iktidar daki Cumhuriyetçi Yürüyüş Hareketi ile birlikte 14 siyasi partinin girişimiyle salı günü Paris’te Yahudi düşmanlığına karşı yürüyüş düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler