'İslamofobi'

Fransa’da İslamofobik Saldırılarda Azalma Kaydedildi

Fransa’da İslamofobik saldırıların 2018’de bir önceki yıla göre azaldığı bildirilirken, bu düşüşte kayıt altına alınmayan saldırıların önemli rol oynadığı kaydedildi.

18 Şubat 2019 admin
Paris Büyük Cami© Petr Kovalenkov@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Fransa İslam Konseyi’ne (CFCM) bağlı İslamofobi’ye Karşı Ulusal Gözlemevi (ONCI), ülkede 2018 yılında gerçekleştirilen İslamofobik saldırılarla ilgili raporunu açıkladı. ONCI’den yapılan açıklamada, 2018 yılında Müslümanlara yönelik saldırılarda bir önceki yıla göre azalma kaydedildiği duyuruldu. 

Açıklamada, 2017’de gerçekleştirilen İslamofobik saldırıların sayısının 127 olduğu kaydedilirken, bu rakamın 2018 yılında 100’e düştüğü belirtildi. Bu saldırıların da 43’ünün şiddete dönüştüğü, 57’sinin ise tehdit olarak kaldığı aktarıldı. 2017’de ise 72 fiziki saldırıya karşılık tehdit sayısı ise 57 olarak gerçekleşmişti. Cami ve Müslüman mezarlıklarını hedef alan İslamafobik eylemlerin sayısının ise 51’e düştüğü, bu sayının 2017’de ise 72 olduğu aktarıldı. 

“Rakamlar Gerçeği Yansıtmıyor”

Konu ile ilgili açıklama yapan İslamofobi’ye Karşı Ulusal Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri, bu rakamların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Zekri, İslamofobik ayrımcılığa maruz kalan kişilerin ya da kuruluşların temsilcilerinin bir sonuç alınamayacağı düşüncesi ile şikayet başvurusunda bulunmadığını belirtti. 2018 yılı içerisinde CFCM’e ırkçı hakaret ve tehdite maruz kaldığı gerekçesiyle mektup yazan 50 kişinin de aynı nedenle şikayet başvurusunda bulunmadığını söyledi. 

“Terör Saldırıları İslamofobik Eylemleri Artırıyor”

Öte yandan İslamofobik saldırılardaki düşüşte 2018 yılı içerisinde herhangi bir terör saldırısının yaşanmamasının da önemli rol oynadığı aktarıldı. Terör saldırıları sonrası Müslümanları hedef alan eylemlerin arttığına dikkat çekildi. Ayrıca valiliklerde dini ibadet yerlerinin güvenliğinden sorumlu bir bildirim oluşturulması ve bu yerlere devletin kamera kurulması yönelik güvenlik önlemlerinin artırılmasının da önemli rol oynadığına dikkat çekildi.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler