'İSLAMOFOBİK EYLEM'

Fransa’da Cami İnşaatına Irkçı Saldırı

Fransa’da inşaatı devam eden DİTİB'e bağlı Amboise Camisi’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Cami duvarı ve şantiye çevresindeki panolara gamalı haç çizildi.

Amboise Cami İnşaatı @ Twitter değişiklikler: Perspektif

Fransa‘da başkent Paris’in güney batısındaki Amboise şehrinde inşaatı devam eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camiye ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Şantiye çevresindeki panolar ile cami duvarı da dahil 5 ayrı noktaya gamalı haç çizildi. Saldırı şantiye çevresinde oturanların haber vermesiyle ortaya çıkarken Amboise Türk Kültür Derneği, kimliği tespit edilemeyen saldırganlar aleyhinde suç duyurusunda bulundu.

Centre-Val de Loire Bölgesi Başkan Yardımcısı Mohamed Moulay saldırıyı kınarken, “Nefret ve aptallığın hoşgörü ve saygı ilkelerinden daha ağır basmasını asla kabul etmemeliyiz.”ifadelerini kullandı. Amboise’daki Türk toplumuna desteklerini iletti.

Vali: “En Sert İfadelerle Kınıyorum”

Indre-et-Loire Valisi Corinne Orzechowski de en sert ifadelerle bu islamofobik eylemi kınadığını kaydetti. Amboise Belediye Başkanı Christian Guyon da Amboise Türk Kültür Derneği ‘nin yetkililerini ziyaret etti.

Amboise jandarmasından yapılan açıklamada görgü tanıklarının ifade vermesi ile ilgili yapılan çağrının sonuçsuz kaldığına dikkat çekildi. Ellerinde ne tanık ifadesi, ne de video görüntüsü olmadığı aktarılırken, soruşturmanın zor şartlarda yürütüldüğü belirtildi.

Amboise Camisi, 2013 yılında da islamofobik saldırıların hedefi olmuş, 3 kez domuz kafası cami önüne bırakılmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler