'Müslüman Mezarlığı'

Almanya’da Yeni Bir Müslüman Mezarlığı İçin İlk Adım Atıldı

Almanya’nın Wuppertal kentinin Eskesberg mahallesinde yapılması öngörülen Müslüman Mezarlığı için ilk adım atıldı. Müslüman mezarlığının arsa ile birlikte toplam maliyetinin ise 500 bin avro olacağı kaydedildi.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde bulunan Wuppertal kentinde yeni bir Müslüman Mezarlığı kurulacak. Krummacherstrasse üzerindeki arsada yapılacak mezarlık için 15 ve 16 Şubat tarihlerinde başlangıç olarak birkaç ağaç kesildi.

Mezarlık için öncülük eden derneğin sözcüsü Mohammed Abodahab, “Ağaç kesim işlemleri sadece ilk etap çalışmalarımız. Biz ciddiyiz.” dedi. Böylece Müslüman mezarlığı için arsa üzerinde de ilk çalışmalara başlamış olundu. Daha öncesinde ise bir bağış kampanyası düzenlenmiş ve 200 civarı katılım sağlanmıştı. Bu kampanyadan da 15 bin avroya yakın bağış toplandı.

Abodahab, geçen yıl Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanlığı’na da finansman desteği için başvurduklarını kaydederek, bu yıl içerisinde onay almayı umdukları söyledi. Dernek sözcüsü, “Başlamadan önce, içişleri bakanlığının onayını bekliyoruz. Öncelikle projenin maddi yönden temelini sağlam atmamız gerekiyor.” dedi.

Mezarlığın Maliyeti 500 Bin Avro 

Krummacherstrasse’de aynı zamanda Protestan ve Yahudi mezarlıkları bulunan alanın büyüklüğü 19 bin 500 metrekare. Müslüman Mezarlığı ise yaklaşık bin 500 mezara yetecek bir alanda olacak. Mezarlığın arsa ile birlikte toplam maliyetinin ise 500 bin avro olacağı kaydedildi. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler