'AİHM'den Fransa Kararı'

AİHM’den Fransa’ya “Göçmen Çocuk” Cezası

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Calais kentindeki göçmen kampında tek başına kalan 12 yaşındaki çocuk ile ilgili Fransa'yı mahkum etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Fransa’yı, Calais kentindeki göçmen kampında tek başına kalan 12 yaşındaki Afgan kökenli Jamil Khan’ı koruyamadığı için 15 bin Euro cezaya çarptırdı. Kararın sadece Jamil Khan için geçerli olduğu belirtilirken, Fransa “İnsanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi” yasaklayan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ihlal etmekle suçlandı. Fransa’nın Calais kentindeki ‘Jungle’ adlı göçmen kampında 6 ay tek başına kalan Khan için bir grup avukat dava açmıştı.

Kampı Dağıtmıştı

Davacılar, Fransız hükümetinin, Khan’ı korumak ve bakımını sağlamak için gerekli tedbirleri almadığını savunmuştu. Khan 2016’da Manş Denizi’ni aşarak İngiltere’ye kaçmıştı. Fransa, Manş Denizi kıyısındaki ‘Jungle’ olarak bilinen ve yaklaşık 7 bin düzensiz göçmenin derme çatma baraka ve çadırlarda yaşadığı yasa dışı kampı 2016’da dağıtmıştı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), daha önce de 2004’te polis tarafından yakalandığı sırada şiddete uğrayan ve haftalarca süren koma halinin ardından yüzde 85 sakat kalan Abdelkader Ghedir olayında Fransa’yı suçlu bularak 6,5 milyon avro tazminata mahkum etmişti.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler