"Amerika"

Trafikte Irkçı Hakarete Maruz Kalıp Öldürüldü, Polis Kayıtlarına “Yol Kavgası” Geçti

ABD’nin Indiana Eyaleti'nde trafikte tartıştığı kişinin önce ırkçı hakaretlerine maruz kalıp daha sonra da öldürülen Mustafa Ayoubi için anma töreni gerçekleştirildi.

Facebook @AA değişiklikler: Perspektif

Amerika Birleşik Devletleri’nin Indiana Eyaleti’nde geçtiğimiz günlerde ırkçı saldırı sonrası hayatını kaybeden Mustafa Ayoubi için anma töreni gerçekleştirildi. Polis kayıtlarına “yol kavgası” olarak geçen ölüm sonrası Ayoubi’yi anmak için bir araya gelen vatandaşlar, bu cinayetin sivil hak ihlali olduğunu belirterek nefret suçu kapsamında değerlendirilmesini talep etti. 

“Başka Aileler Aynı Acıyı Çekmesin”

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı anma törenine Mustafa Ayoubi’nin ailesi ve tanıdıkları dışında ABD Temsilciler Meclisi’nden Andre Carson ve birçok vatandaş katıldı. Mustafa Ayoubi’nin kız kardeşi Zehra Ayoubi çok derin üzüntü içerisinde olduklarını söyleyerek bu olayın bütün Müslümanlar için korkunç olduğunu belirtti. Adalet talebini yineleyen Zehra Ayoubi, başka aileler ya da kişilerin böyle olaylar ile karşılaşmamasını temenni ettiklerini söyledi. Indiana Eyaleti’nde vatandaşlar hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi de Ayoubi’nin ölümünün nefret suçu olarak incelemesi talebinde bulundu.

Ne Olmuştu ?

Mustafa Ayoubi trafikte yaşadığı bir sorun sonrası kendisine küfür edip ırkçı ifadeler kullanan Daston Passarelli isimli birisi tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. Polisin yol kavgası olarak kayıtlara geçtiği olay ile ilgili görgü tanıkları ise Ayoubi’nin nefret suçuna maruz kaldığını ve katilin Ayoubi’ye karşı birçok ırkçı ifadeler kullandığını söylemişti. Maktulün ailesi ve sivil toplum kuruluşlarından birçok kişi ise Ayoubi cinayetinin nefret suçu kapsamında değerlendirilmesi talebinde bulunmuşlardı.

Indiana, Amerika Birleşik Devletleri’nde Arkansas, Georgia, Güney Karolina ve Wyomingle beraber yasalarında nefret suçu içermeyen 5 eyaletten birisi durumunda.(eg) Indiana Eyalet yasalarında ise nefret suçu tanımı bulunmuyor.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler