'Yeni Zelanda'da Terör Saldırısı'

IGMG Genel Başkanı Ergün: “Kara Bir Gün Olarak Hafızalara Kazınacak”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Yeni Zelanda’dada iki camiye yönelik yapılan terör saldırısı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Terörün hedefine ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Toplum hâlinde daha da kenetlenecek ve birliktelik göstereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazı esnasında iki camiye yapılan silahlı terör saldırılarında 49 kişi hayatını kaybetti. Saldırıya yönelik tepkiler devam ederken İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, saldırıyı en sert ifadelerle kınadı. Ergün, “15 Mart 2019 tarihi artık hafızalarımıza kazınmıştır. Christchurch şehrindeki akıl almaz terör saldırısı vahşette ve insanlık düşmanlığında ne raddeye varılabileceğini göstermektedir. Bu saldırılar, insanın nefretle hareket ettiğinde ne derece alçalabileceğini göstermesi açısından oldukça manidardır. Bu saldırıyı mümkün olan en sert biçimde kınıyoruz. Katliamda şehit edilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve geride kalanlara sabr-ı cemîl niyaz ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

“Tehlikeli Duruma Karşı Genel Bir Umursamazlık Açık Bir Şekilde Hissedilmektedir”

Yazılı açıklamada dünyada giderek yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığına dikkat çeken IGMG Genel Başkanı, artık bu düşmanlığını ciddiye alıp adım atma zamanının gelip geçtiği uyarısında bulundu. Ergün, “Nefret her geçen gün daha da fazla yaygınlaşmakta ve eyleme dökülmektedir. Müslümanlar ırkçı saldırılara her geçen gün daha da fazla maruz kalmaktadırlar ve bu durum maalesef Avrupa’da da farklı değildir. Ve ne yazık ki bu tehlikeli duruma karşı genel bir umursamazlık olduğu açık bir şekilde hissedilmektedir. Bu menfur saldırılar, ancak akıl almaz boyutlara ulaştığında ve insanlar katledildiğinde gündeme gelebilmektedir. Bu gelişmeler bizleri endişeye sevk etmektedir.”dedi.

“Müslümanların Camilere Gitmekten Korkmasına İzin Verilmemeli”

Güvenlik birimlerinin, camilerle sıkı bir iş birliği içerisinde güvenliği sağlaması gerektiğine de dikkat çeken Ergün, Müslümanların camilere gitmekten korkmasına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Ergün, “Bu menfur saldırının arka planı ve muhtemel bağlantıları tam olarak ortaya çıkarılmadığı sürece, güvenlik birimlerinin mümkün olan en üst derecede tedbirli olmaları gerekmektedir.”ifadelerini kullandı.

Kemal Ergün konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Toplum olarak, nerede bir haksızlık söz konusuysa, kime yönelik olduğu ve kimden geldiği fark etmeksizin buna karşı sesimizi yükseltmek durumundayız. Bu alçak saldırıların hedefi daha fazla nefret tohumu ekmek ve toplumları bölmekten başka bir şey değildir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Birliktelik göstermeye ve kararlı bir duruş sergilemeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.”(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler