'Cami Saldırıları'

Fransa’da Cami İnşaatına Irkçı Saldırı 

Fransa'da inşaatı devam eden Bergerac Camisi’ne ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Cami duvarlarına hayvan kanı sürüp kapısına domuz kafası bıraktılar.

Facebook@ değişiklikler: Perspektif

Fransa’da ülkenin güneybatısındaki Dordogne Bölgesi’ndeki Fas Kültür Derneği tarafından inşa edilen Bergerac Camisi’ne ırkçı saldırı gerçekleştirildi.

Bergerac savcı yardımcısı Charles Charollois gece gerçekleştirilen saldırıyı sabah şantiyeye gelen işçilerin farkettiğini duyurdu. Dordogne Cami duvarlarına domuz kanı sürüldüğünü kaydeden Charollois, kapıya da domuz kafası bırakıldığını aktardı.  Savcılıktan yapılan açıklamada da olayla ilgil soruşturma başlatıldığı bildirildi. İbadet yerlerini hedef alan saldırıların faillerinin 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğine dikkat çekildi. 

Saldırı Şehirde Asılan islamofobik Afişlerden Sonra Geldi

Dordogne Valiliği’nden yapılan açıklamada, saldırının inanç hürriyeti ve laiklik ilkelerine yönelik yapıldığı aktarıldı. Eylemin en sert ifadelerle kınandığı kaydedildi. Bergerac Belediye Başkanı Daniel Garrigue ise birkaç hafta önce şehirin bazı bölgelerine yapıştırılan İslamofobik afişlere dikkat çekti. Garrigue, “Bağlantılı olduklarını söyleyemem ancak aynı ruh hali içinde olduklarını not ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Provakasyon Amacı Taşıyor”

Konu ile ilgili açıklama yapan Bergerac Kültür Derneği yöneticilerinden Abdelkader Abdennouri da, olayın Müslümanlara yönelik bir tehdit ve provakasyon amacı taşıdığına dikkat çekti. Abdennouri, olay sonrası şehirdeki Müslümanların derin üzüntü duyduğunu aktardı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler