'Fransa'

“Aşırı Sağ, Bir Gün Fransa’da İktidara Gelecek”

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande, "Tehdit aşırı sağdan geliyor. Bir gün (aşırı sağ) Fransa'da iktidara gelecek, 2022'de veya daha sonra" ifadelerini kullandı.

François Hollande @ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Fransa‘nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande, aşırı sağın 2022’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde veya daha sonraki bir zamanda iktidara geleceğini söyledi. Hollande, Le Parisien gazetesine verdiği demeçte, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümetin, sarı yeleklilerin taleplerine hızlı şekilde cevap veremediğini belirten Hollande, bu yüzden çok sayıda şiddet olayının önlenemediğini kaydetti.

“Dünyada Milliyetçilik Yükseliyor”

Hollande, eylemlerde, kritik bölgeleri korumak ve asayişi sağlamak için asker sevk edilmesini doğru bulmadığını dile getirdi. Dünyada milliyetçiliğin yükseldiğine dikkati çeken Hollande, “Tehdit aşırı sağdan geliyor. Bir gün (aşırı sağ) Fransa‘da iktidara gelecek, 2022’de veya daha sonra.” ifadesini kullandı.

Son Anket Aşırı Sağ Oylarının Arttığını Ortaya Koymuştu

Öte yanan şubat ayında yapılan bir ankette bu pazar seçim olması durumunda Cumhurbaşkanı Macron, ikinci turda vatandaşların yüzde 56’sının oyunu alarak yeniden ipi göğüsleyeceğini ortaya koymuştu. Macron’un ikinci turdaki rakibinin ise yine 2017’deki seçimlerde olduğu gibi aşırı sağ siyasetçi Marine Le Pen olacağı kaydedildi. Ulusal Birliktelik Partisi lideri Le Pen’in oyunu ise 2017’ye oranla 10 puandan fazla artırarak yüzde 44’e yükselttiği bildirildi.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler