'Almanya'

Almanya’da Elektrik Fiyatlarına Yüzde 5 Zam Geldi

Almanya'da elektrik fiyatlarına zam geldi. Yeni yılık ilk çeyreğinde elektrik kilowatt birim fiyatı, dağıtım şirketlerinin üçte ikisinde yaklaşık yüzde 5’lik artış ile 29.42 cente çıktı. Öte yandan gaz fiyatları da son 3 yılda yüzde 10 oranında arttı.

Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da elektrik fiyatlarına zam geldi. 2019 yılının ilk üç ayında elektrik fiyatları, elektrik dağıtım şirketlerinin üçte ikisinde yüzde beş oranında artarak 29.42 cente çıktı. Konutlarda kullanılan elektrik fiyatlarının aşırı yükselmesi aile bütçesini olumsuz etkilerken, ortalama yılda 4 bin kilowatt elektrik tüketen bir aile, son zamlarla birlikte yılda 60 Euro daha fazla elektrik parası ödemek zorunda kalacak. Elektrik fiyatların artış nedenlerinin başında büyük ölçekte elektrik tedarik eden spekülatörlerin fiyatlarda etkili olmaları gösteriliyor.

Yeni Zamlar Gelebilir

Bununla birlikte uzmanlar gelecek dönemlerde elektrik fiyatlarının daha da yükseleceğini ifade ederken, bu yıl içinde yeni zamların beklendiğine de dikkat çekildi. Almanya’nın dağıtım şirketlerinden olan Verivox’un enerji uzmanlarından Valerian Vogel artışın gelecek aylarda da aynı şekilde devam edeceğini söylerken tüketicilerin bağlı oldukları dağıtım şirketlerinde değişiklik yaparak fiyat yükünü hafifletebileceklerini dile getirdi.

Gaz Fiyatları da Yükseldi

Almanya’da elektriğin yanı sıra gaz fiyatlarındaki artış da sürüyor. Ülkede, ortalama gaz fiyatı son üç yıldaki zamlarla yüzde 10 oranında bir atış gösterdi. Gaz fiyatlarında benzer şekilde hızlı bir artış en son 2008 yılında gerçekleşmişti.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler