'Konut Yardımı'

Almanya’da Konut Yardımına Zam Geliyor

Almanya'da 2020 yılından itibaren konut yardımına zam yapılacağı duyuruldu. Yeni zam ile 2 kişilik bir ailenin aldığı yardım miktarı ortalama 140 avrodan 190 avroya çıkacak. 

@AA değişiklikler: Perspektif

Alman İçişleri Bakanlığı konut yardımını 1 Ocak 2020 yılından itibaren zamlandırmayı düşünüyor. Alman basınının bakanlık sözcülerine dayandırdığı haberde, iki kişilik bir aile için ortalama 140 avro olan konut yardımının 190 avroya çıkartılmasının hedeflendiği ifade edildi. 

Kiracılar Derneği: Düzenli Artış Gerçekleştirildi

Henüz yardım rakamının netleşmediğine dikkat çekilirken, miktarın belirlenmesinde kira tutarı, konutun bulunduğu bölge ve evde yaşayan kişi sayısının etkili olduğu aktarıldı. Daha önce konut yardımı, 2001, 2009 ve 2016 yıllarında zamlanmıştı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, kira yardımında artışın geçmişe göre daha hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Kiracılar derneği ise konut yardımının enflasyon oranına ve kiraların fiyat eğilimine göre otomatik olarak bir veya iki senede bir ayarlanması gerektiğinin altını çiziyor. 

İçişleri Bakanlığı zam ile ilgili yasa tasarısının nisan ayında ele alınmasının öngörüldüğünü duyurdu.

Kimler Konut Yardımından Faydalanabiliyor?

Almanya’da 50 yıldan beri, geliri düşük olan vatandaşlara konut yardımı ödeniyor. Yardımdan kimlerin faydalanabileceği ise kiranın yüksekliği ve ev nüfusu ile yakından alakalı. Ancak, ekonomi araştırmacılarının tahmine göre, konut yardımı alabilecek her üç kişiden sadece biri bu yardımdan faydalanıyor. Hâlihazırda, Almanya genelinde hanelerin yüzde 1,4’ü konut yardımı alıyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler