'Sudan'

Sudan’da Askeri Darbe: Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir Tutuklandı

Sudan Savunma Bakanı Awad Muhammed Ahmed Ibn Auf, Beşir'in tutuklandığını, hükümetin ve yerel yönetimlerin feshedildiğini açıkladı.

11 Nisan 2019 admin

Sudan Savunma Bakanı Awad Muhammed Ahmed Ibn Auf, Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu açıkladı. Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in tutuklandığını ve güvenli bir yerde tutulduğunu, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

“Bütün Hükümet Yetkililerini Hapse Attık”

Darbeden sonra ülkenin başına geçen Sudan Savunma Bakanı Ahmed Ibn Auf devlet televizyonundan yaptığı açıklamada “Hükümetle anlaşma yollarını çok denedik, yapamadık. Daha sonra halkın da isteği ve çoğunluğu ile müdahale ettik. Bütün hükümet yetkililerini hapse attık” dedi. Sudan genelinde 1 ay boyunca saat 19.00’dan sonra sokağa çıkma yasağı getirildi.

Öte yandan Sudan’da ordu, devlet televizyonu, radyosu ve ülkenin resmi haber ajansı SUNA’yı kuşattı, askerler içeriye girdi. Askerlerin müdahalesiyle devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanmaya başlandı.

Ordu, başkent Hartum’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasını kuşattı. Muhalif Sudan Meslek Odalarının (SPA) çağrısına uyan binlerce Sudanlı da başkentteki ulusal ordu karargahına doğru ilerledi.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler