"Avrupa"

Ön Yargıları Yıkmayı Hedefleyen Aksiyon: Buyrun Ben Müslümanım

Bu yıl beşincisi gerçekleşen “Buyrun Ben Müslüman’ım” sokak aksiyonu bugün (13 Nisan 2019) başladı. Aksiyon bu sene dünya genelinde 210 noktada gerçekleştiriliyor. Şehirlerin kalabalık noktalarında kurulan stantlarda güller ve İslam hakkında broşürler dağıtılıyor, genç Müslümanlar şehirdeki vatandaşlarla birebir iletişime geçiyor. Aksiyonun bu yılki amacı da ön yargıların ortadan kaldırılması.

Sokak aksiyonu

Bugün, ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinde olmak üzere dünyanın birçok noktasında yaşayan Müslümanlar “Buyrun Ben Müslüman’ım” sokak aksiyonu kapsamında yaşadıkları şehirdeki insanlarla iletişime geçiyor. Aksiyonun öncelikli amacı Müslümanlar ve şehirdeki insanlarla olan iletişimin ve tanışıklığın artırılması ve ön yargıların yıkılması. Bu amaç doğrultusunda İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından gerçekleştirilen sokak aksiyonu çerçevesinde 220.000’den fazla kişiyle iletişime geçilmesi hedefleniyor.

İnsanların sahip olduğu birçok ön yargının asıl nedeni ön yargı oluşturduğu şeyi gerçekten tanımaması ya da onunla doğrudan iletişim kurmaması. “Buyrun Ben Müslüman’ım” etkinliği de kaynağını bu düşünceden alıyor. Yapılan bu etkinlikle insanlar arasında doğrudan iletişim kurulması ve ön yargıların yıkılmasını hedefliyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda yapılan etkinliklerle ilgili toplumun birçok kesiminden çok olumlu dönüşler aldıklarını belirten IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Başkanı Osman Yusuf, etkinlikle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl yapılan etkinlik çerçevesinde iletişime geçtiğimiz kişi sayısı geçtiğimiz yıla oranla arttı. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. İnsanlar burada birbirleriyle fikir alışverişinde bulunma imkânı buldu. Bilimsel araştırmalar da gösteriyor ki birebir iletişim ön yargı ve korkuların ortadan kaldırılmasındaki en etkili yöntemlerden biri.”

“Buyrun, Ben Müslüman’ım” Aksiyonu Nedir?

Bu yıl beşincisi düzenlenen “Buyrun, Ben Müslüman’ım” sokak aksiyonu Müslümanların bulundukları şehirlerdeki insanlarla iletişimin güçlendirilmesi, karşılıklı olarak tanışıklığın artırılması ve ön yargıların ortadan kaldırılması amacıyla tertiplenen bir etkinlik.

Avrupa, Kanada ve Avustralya’da 210 noktada 220.000 kişiye ulaşmayı hedefleyen etkinlikte geçtiğimiz yıl yaklaşık 200.000 kişiye ulaşılmıştı. Etkinlik kapsamında bu yıl Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Hollanda, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere 12 ülkede stantlar açıldı. Etkinlikte gönüllü olan Müslümanlar, İslam ve Müslümanlara dair bilgiler içeren broşürler ve güller dağıtıyor; stantları ziyaret eden kişilerle bu konulara dair sohbet ediyorlar.

(yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler