'İsveç'

Aşırı Sağcı Bir Kişi Camide Keşif Yaparken Yakalandı

İsveç'te camide keşif yaptığı kaydedilen aşırı sağcı bir kişi yakalandı. Evinde yapılan aramada otomatik silah bulundu.

İsveç‘in Göteborg kentinde, Somalililere ait camide keşif yaparken polis tarafından yakalanan aşırı sağcı bir kişi tutuklandı.

Göteborg Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Filip Annas, yaptığı açıklamada, Göteborg’un kuzeyinde Bellevue camisinde şüpheli davranışlar sergileyen bir kişinin gözaltına alındığını ve savcının tutuklama kararı çıkardığını belirtti. Şüphelinin sosyal medyada İslam düşmanlığı üzerine paylaşımları olduğunu söyleyen Annas, savcının bu yüzden tutuklama kararı çıkardığını ifade etti.

Evinde Yapılan Aramada Otomatik Silah Bulundu

İsveç medyasında yer alan haberlerde, şüphelinin Christian S. (45) olduğu, aşırı sağcı bu kişinin sosyal medya hesabından Müslümanlara “nefret saçtığı” kaydedildi. Şüphelinin, camide keşif yaptığı ve Müslümanların en kalabalık olduğu günü sorduğu, evinde yapılan aramada otomatik silah bulunduğu aktarıldı.

Cami ve Mescitlere Saldırılar Arttı

İsveç’te Uppsala Üniversitesi bünyesindeki Kültürlerarası Irkçılık Araştırma Merkezi (CEMFOR) tarafından yapılan araştırmada,  2018 yılında İsveç’teki cami ve mescitlerin yüzde 59’una bir şekilde saldırı olduğu duyurulmuştu. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler