'Irkçı Tehdit'

Almanya’da Türk Kökenli Parti Liderine Tehdit Mektubu

BIG Partisi Genel Başkanı Haluk Yıldız, evine boş yazıcı kovanları ile içeriğinde İslamofobik ve ırkçı söylemlerin bulunduğu bir mektup gönderildiğini söyledi.

Haluk Yıldız@ AA değişiklikler: Perspektif

Almanya Yenilik ve Adalet Birliği (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, kendisine posta yoluyla İslamofobik ve tehdit içerikli figürler ile tehdit içerikli bir mektup gönderildiğini açıkladı.

Perspektif’e açıklamalarda bulunan Yıldız, 2011’den beri 150’den fazla tehdit mektupları aldıklarını açıkladı. Ancak bu sefer tehdidin dozajının arttığını söyledi. Evine üzerinde kendi partisinin amblemi olan bir zarf ve boş yazıcı kovanlarının gönderildiğini bildirdi. Mektubun içeriği hakkında da bilgi veren Haluk Yıldız, “Kabenin resmini koyup üzerine de afedersiniz pislik bulaştırmışlar. İngilizce ağır hakaret içeren cümleler vardı.” dedi. Gelen mektuptada “Artık haddinizi aşıyorsunuz, bu ülkede Almanlar söz sahibidir ve haddinizi bilmezseniz biz yapacağımızı biliriz.” yazdığını belirtti.

“Biz Solingen’leri, Mölln’leri Yaşadık”

İlk kez gelen bir tehdit mektubu için polise şikayet başvurusunda bulunacaklarını da vurgulayan BIG Partisi Genel Başkanı, ancak saldırganların bulunacağı konusunda ümitli olmadığını, kayıtlara geçmesi için başvuruyu yapacaklarını aktardı. Yıldız, “NSU terör örgütü” imzasıyla ırkçı tehdit mektupları alan Türk kökenli avukat Seda Başay Yıldız olayını hatırlattı, mektupların polisler tarafından gönderildiğinin tespit edildiğine dikkat çekti. 

Bu tür tehditlerin ciddiye alması gerektiğine de vurgu yapan Yıldız, “Nitekim 8 vatandaşımız, Alman derin devletinin de yardımıyla 2000-2007 arası NSU tarafından hunharca katledildi. Biz Solingen’leri yaşadık, 5 Türk’ümüz orada yakıldı. Biz Mölln’leri yaşadık, 3 Türk’ümüz orada yakıldı. Bunun haricinde onlarca faili meçhul var. Dolayısıyla bu tür şeyleri ciddiye alırken, davamızdan da yılmamamız gerekiyor. Biz burada mevcudiyetimizin mücadelesini veriyoruz.” diye konuştu.

AP Seçimlerine Katılın Çağrısı

Irkçılığı bertaraf etmek ve kimliklerini korumak adına çok önemli bir mücadele verdiklerinin altını çizen Yıldız, Avrupa ülkelerinde yaşayıp o ülkelerin vatandaşlığını taşıyan Türk kökenlileri 26 Mayıs’ta 28 ülkede yapılacak olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılmaya davet etti.

Bu seçimlerin Türkler açısından tarihi bir önemi olduğunu vurgulayan Yıldız, “Bu seçimlerde ilk kez baraj sistemi uygulanmayacak. İlk seçimlere katılmamıştık ancak bu seçimlere güçlü bir şekilde katılıyoruz. Almanya’nın bütün seçim sandıklarından katılıyoruz. Baraj olmaması hasebiyle BİG Partisi olarak ilk defa Avrupalı Türkleri AP’de temsil edebilecek bir sandalyemiz olacak.” ifadelerini kullandı. Yıldız, “26 Mayıs’ta hava nasıl olursa olsun insanlarımızın seçim sandığına gitmeli. Şu an bize hissettirilen ırkçı söylemlere, Avusturya’da başlayan başörtüsü yasağıyla birlikte, Almanya’ya da sıçrayacak olan bu tür yaptırımlara dur demek için güçlü bir sese ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

150 Bin Oy Bir Milletvekili Demek

Almanya‘da bir milyon 400 bin Türkiye kökenli Alman vatandaşı seçmen olduğunu hatırlatan Yıldız, “Bizim alacağımız 150 bin oyla bir kişi, 350-400 bin oyla ikinci kişiyi parlamentoya sokma ihtimalimiz var. İnsanlarımız, vatandaşlarımız duyarlı davranırsa belki de 3 kişi sokabiliriz. Dolayısıyla muhakkak seçim sandığına gitmemiz lazım.” yorumunda bulundu. Yıldız, Avusturya’da ilkokul öğrencilerine getirilen başörtüsü yasağını hatırlatarak, ertesi gün Almanya’daki büyük partilerin de bu yasağın burada uygulanması yönünde görüş açıkladıklarına işaret etti.

Oy kullanma hakkı olan herkesi mutlaka sandığa davet eden Yıldız, “Eğer ırkçılığa, ayrımcılığa, İslam düşmanlığına ‘dur’ demek istiyorsak ve Avrupa Parlamentosunda kimliğimizin, değerlerimizin temsil edilmesini, hakkımızın, hukukumuzun savunulmasını istiyorsak mutlaka seçime gitmemiz lazım. Çocuklarımız için, gelecek için ırkçılara çok önemli bir kırmızı kart gösterebilmek için, bu tarihi fırsatı mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor.” diye belirtti.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler