'Cami Saldırıları'

Almanya’da IGMG Camisine Yapılan Saldırıda Şüpheli Serbest Bırakıldı

Almanya'da İslam Toplumu Milli Görüş'e bağlı Hagen Ulu Cami'nde büyük maddi hasar meydana gelmesine neden olan yangını çıkarmakla suçlanan 52 yaşındaki şüpheli serbest bırakıldı.

27 Mayıs 2019 admin
@AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Hagen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Hagen Ulu Cami’ye yönelik saldırı ile ilgili gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı.

Hagen Savcı Sözcüsü, serbest bırakılan 52 yaşındaki şahıs ile ilgili hala şüphelerin olduğunu aktardı. Ancak yeterli delil bulunamadığını duyurdu. Sözcü, sanığın cami önünde bulunduğunu kabul ettiğini ancak yangınla bir ilgisinin bulunmadığını savunduğunu da sözlerine ekledi.

Soruşturma Devam Ediyor

Öte yandan Hagen polisinden İslamiq’e yapılan açıklamada, soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekildi. Gözaltındaki şüphelinin serbest bırakılmasının, üzerindeki şüphelerin dağıldığı anlamına gelmeyeceğine dikkat çekildi. Ayrıca polisin ırkçı saldırı ihtimalini düşük gördüğü kaydedilirken, devam eden soruşturmanın yangının gerçek nedenini ortaya çıkaracağı bildirildi.

Cemaat Tarafından Yakalanıp Polise Teslim Edilmişti

Cumartesi sabah saat 10.00 sıralarında gerçekleşen olayda, saldırgan cami önündeki çöp bidonlarını ateşe verdikten sonra kaçmıştı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde bir kişinin yanında iki köpeği ile cami önüne geldiği tespit edilmiş, şüphelinin olay yerinden ayrılmasından sonra da alevler yükselmişti. Bölgede yaşayan bir Türk vatandaşının, cemaatteki arkadaşlarına şüpheliyi gördüğünü söylemesi üzerine, o sırada bölgeye yakın olan başka cemaat üyeleri saldırganı Hagen tren istasyonunda yakalayarak polise teslim etmişti.

Yangın esnasında caminin üst katındaki çocuklar ve aileler tahliye edilirken camide büyük maddi hasar meydana gelmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler