'Almanya'

Bira Altlıkları İle İslamı Tanıtan Belediyeye Büyük Tepki

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Maintal Belediyesi, bira altlıkları ile “Hesya dilinde İslam” aksiyonu başlattı. Müslümanlar aksiyona büyük tepki gösterdi. 

sosyal medya@ değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Maintal şehrinde belediyenin başlattığı bira altlıkları ile İslamı tanıtma aksiyonu büyük tepki çekti. İslam’la alakalı soruların yazıldığı bira altlıkları kafelerde müşterilere biralarıyla birlikte veriliyor. İslam’ın bu şekilde tanıtılmaya çalışıldığı aksiyonda müşteriler soruların üzerindeki QR kodunu telefonlarıyla okutup, cevapları telefonları üzerinden okuyabiliyor. 

“Alkol ile İslam Bir Araya Getiriliyor”

Maintal Yabancılar Dairesi Başkanı Salih Taşdirek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu aksiyon ile birlikte alkol ile İslam bir araya getiriliyor. Müslümanlardan aksiyonla ilgili tepkiler aldık.”dedi. Belediyenin aksiyonla alakalı kendilerinden herhangi bir fikir almadığını da dile getiren Taşdirek “İslam hakkında bilgi edinmek isteniliyorsa, bunun bir çok farklı yolları var. Bu, cami ziyaretlerinde veya toplu iftarlarda gerçekleştirilebilir. Ama bu aksiyon tam bir fiyasko.” ifadelerini kullandı.

“Noel İslam’da var mı?”

Altlıkların üzerinde “Noel İslam’da var mı?”, “Futbolcular ramazan ayında hiçbir şey yiyemezler mi? veya “Hz. Muhammed (s.a.v.) nasıl birisiydi?” gibi sorular yazıldı. 5000 adet basılan altlıkların maliyetinin de  bin 700 avro olduğu duyuruldu.

Verilen Cevaplar da Tartışmalı

Aksiyonda sorulara verilen cevaplar da tartışma yarattı. “Müslümanların alkole bakış açısı nedir?” sorusuna verilen cevapta, “Müslümanların bazıları alkolün içilmemesi konusunda hemfikir. Bazıları ise ‘O öyle kastedilmiyor’ diyerek abartılmaması taktirde içilebileceğini savunuyor.” ifadeleri dikkat çekti.(bb) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler