'İslamofobi'

Almanya’da “Müslümanları Öldür” Yazılı El İlanı Dağıttılar

Frankfurt Goethe Üniversitesi’nin kütüphanesine Neo Naziler “Müslümanları öldür” yazılı el ilanları bıraktı. 

sosyal medya@ değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Goethe Üniversitesi’nin kütüphanesine Neo Naziler, “Müslümanları öldür” yazılı el ilanları bıraktı. “Atomwaffen division” örgütün imzasının bulunduğu ilanda “imamları ve hahamları öldürün” çağrısı da yapıldı. “Anayasa’ya aykırı semboller” içerdiği de tespit edilen ilanların kütüphanenin rafları arasına bırakıldığı belirlendi. Saldırı çağrısı yapılan olayla ilgili soruşturmayı Devlet Güvenlik Dairesi üstlendi.

Örgütün Almanya’da Tespit Edilen Üçüncü Faaliyeti

Hükümetin 2018 yılının haziran ayında paylaştığı bilgiye göre Alman güvenlik kurumları “Atomwaffen division” adlı bir grubun varlığını işaret eden ipuçları tespit etmiş. Son yaşanan olayın ise örgütün tespit edilen üçüncü eylemi olduğu kaydedildi. Hükümet kaynakları Alman medyasına yaptıkları açıklamada, örgütün Almanya’daki üye sayısı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, terörist bir yapılanma olup olmadığıyla ilgili de bir delilin mevcut olmadığını belirtmişti.

 

Beş Cinayet İşlediler, NSU’yu Örnek Alıyorlar

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaleti’nde 2013’te kurulan grubun 80 civarında üyesi bulunuyor. “Atomwaffen division” üyelerinin bugüne kadar Amerika’da beş cinayet işlediği aktarılırken örgütün, sekizi Türk 10 kişiyi öldüren NSU terör örgütünü örnek aldığı dile getiriliyor.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler