"Fransa"

Fransa’da İmamı Hedef Alan Saldırıda Mektup Ortaya Çıktı: “Beni Tehdit Ettiler”

Fransa'nın batısındaki Brest'te cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam Rachid El Jay ile 25 yaşındaki bir kişinin tedavileri hastanede devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren saldırganın kimliği belli olurken, sosyal medyada saldırgana ait olduğu belirtilen bir mektup yayınlandı. 

28 Haziran 2019 admin
Rachid El Jay değişiklikler Perspektif

Fransa’nın batısında bulunan Brest ketinde, cami imamı Rachid El Jay ve cemaatten bir kişinin silahlı saldırıya uğraması ile ilgili sır perdesi aralanıyor. Saldıyı gerçekleştirdikten sonra intihar eden kişininin 1997 Paris doğumlu Karl F. olduğu belirtildi. Polis kaynakları, saldırganın ne aşırı sağ, ne de aşırılık yanlısı İslami gruplarla bağının olmadığını duyurdu. 

Geriye 2 Sayfalık Mektup Bıraktı

Saldırganın olayla ilgili ise geriye 2 sayfalık mektup bıraktığı ortaya çıktı. Medya kuruluşlarına gönderilip sosyal medyada yayınlanan mektupta 22 yaşındaki saldırgan, Rachid El Jay’ı neden hedef aldığını açıklık getiriyor. Mektupta, kendisini 4 kişinin tehdit ettiğini iddia eden terörist, bu kişilerin El Jay’ı 15 ile 30 Haziran arasında öldürmemesi durumunda annesi, babası ve kız kardeşini öldürmekle tehdit ettiğini yazdı. Mektupta ayrıca kendisini tehdit edenler ile ilgili de bilgi veren Karl F. bu kişilerden birini Fransa İç İstihbarat Birimi DGSI’nin eski başkanının aradığını ileri sürdü. Mektupta yer alan ifadeler arasında saldırgan, kendisinin öldürüleceğini, bunun için onlardan önce intiharı seçtiği yönündeki sözleri de yer alıyor.

Saldırıdan Sonra İntihar Etmişti

Fransa‘da dün 16 sularında meydana gelen olayda, Pontanezen Camisi’nin önünde, Youtube’da 800 bine yakın takipçisi bulunan cami imamı Rachid El Jay ve cemaatten bir kişi silahlı saldırının hedefi olmuştu. Rachid El Jay ikisi sırt bölgesi ikisi ise bacaklarına isabet eden 4 kurşunla yaralanmış, saldırıda cemaatten bir kişinin de bacaklarından vurulduğu bildirilmişti. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Saldırganın daha sonra olay yerine yakın bir bölgede intihar ettiği belirtilmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler