'Almanya'

Müslüman Kuruluşlardan Ortak Adım: Fas ve Arnavutlar KRM’ye Katıldı

Almanya’da daha önce Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’ne (KRM) katılma kararı alan Fas ve Arnavut çatı kuruluşları, resmi imzaları atarak KRM bünyesine katıldı.

Almanya’da Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’ne (KRM) (Alm: Koordinationsrat der Muslime) katılma kararı alan Fas Genel Konseyi (ZRMD) ve Arnavut-İslam Birliği Merkezleri (UIAZD), Köln’de gerçekleştirilen genel kurulda, resmi imzaları atarak KRM bünyesine katıldı. Almanya’daki Boşnaklar Toplumu (IGBD) ise KRM’ye dâhil olma bağlamında bir niyet açıklamasına imza attı.

“Birleşme KRM İçin İtici Güç Olacak”

Toplantıda konuşan KRM Sözcüsü Nurhan Soykan, Koordinasyon Konseyi’ni genişletebilmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Almanya’daki İslami cemaatlerin bir çatı altında toplanması anlamına gelen bu birleşmenin, KRM için gelecek adına itici güç olarak kendisini göstereceğine dikkat çekti. Nurhan Soykan, genişletilmiş KRM’nin ilk adımının, ortak konseptlerin oluşturulması ve çeşitli alanlardaki ortak çalışmaların çoğaltılması için bir komisyon kurulması olacağını açıkladı. 

KRM Sözcüsü, “Almanya’da çok önemli toplumsal meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyoruz. İslami cemaatler olarak bu yeni düzenleme çerçevesinde bizlere düşen sorumlulukların farkındayız. Toplumun ve Almanya’da yaşayan Müslümanların huzuru için bizlere düşen görevleri güç birliği içerisinde yerine getireceğiz.”ifadelerini kullandı.

Fas, Arnavut ve Boşnak çatı kuruluşları haziran ayında gerçekleştirdikleri toplantıda Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’ne katılma kararı almışlardı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler