'Avrupa'

IGMG ve Hasene’den Akdeniz’deki Mültecilere 10 Bin Avro Bağış

Akdeniz'de kurtardığı düzensiz göçmenleri İtalya'ya getirmesinden dolayı ev hapsinde tutulan Alman kadın gemi kaptanı Carola Rackete, İtalya ile Almanya arasında krize neden olurken, başlatılan yardım kampanyasına destek 1 milyon avroyu aştı.

@ AA değişiklikler: Perspektif

Akdeniz’de kurtardığı düzensiz göçmenleri İtalya‘ya getirmesinden dolayı ev hapsinde tutulan Alman kadın gemi kaptanı Carola Rackete, Almanya ile İtalya arasında krize neden oldu. Uluslararası kamuoyundan da Racekete ve Akdeniz’de sığınmacıları kurtarma faaliyetleri yürüten “Sea Watch e.V.” derneğine destek yağıyor. Mültecileri desteklemek için Sea Watch e.V derneğine yapılan bağışların oranının 1,3 milyon avroyu aştığı bildirildi.

IGMG ve Hasene Derneği 10 Bin Avro Bağışladı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ve Hasene International yardım derneği de Akdeniz’de sığınmacıları kurtarma faaliyetleri yürüten sivil toplum kuruluşu Sea Watch’a 10 bin avro bağışta bulundu. IGMG ve Hasene ayrıca Avrupa’nın mülteci politikasına tepki olarak bütün Müslümanları bağış yapmaya davet etti.

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnsan hayatı kurtarmak cezalandırılır hâle gelmişse, bu adalet ve hakkaniyet duygularımıza dokunur. Avrupa Birliği’nin mülteci politikası utanç verici olma raddesini bile aşmış durumdadır. Boğulmakta olan sığınmacıların hayatını kurtaran insanların suçlu muamelesi görerek tutuklanması artık bu utanç verici politikayı dayanılmaz bir raddeye taşımıştır.” İfadelerini kullandı. 

Müslümanlara Bağış Yapma Çağrısı

Bütün Müslümanları da kurtarma ekipleri için devam eden bağış kampanyasına destek olmaya çağıran Altaş, bağışlanan her bir avronun, sorumlu hükûmetlere yürüttükleri bu acımasız politikadan hoşnut olmadığının gösterilmesi adına bir mesaj olacağını söyledi. 

Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar ise dünya çapında yürüttükleri yardım projeleri sayesinde, savaş ve çatışmaların yaşandığı bölgeleri ve fakir ülkeleri yakından tanıdıklarına dikkat çekti. Buralarda göçe sebebiyet veren olumsuzlukları müşahede etme imkânına sahip olduklarını aktardı. Gülbahar, « Bu insanların ülkelerinden göç etmelerine Avrupa’nın da katkısı olduğu açıktır. Yangın yerine dönmüş bölgelerin çoğunda ‘Made in Europe’ yazılı silahlar kullanılıyor. Fakir bölgelerde yerel çiftçi ve şirketler Avrupa tarafından sübvanse edilmiş ürünlerle ‘kaybedeni baştan belli’ bir rekabet içerisine giriyor ve dolayısıyla geçimlerini sağlayamıyorlar.”dedi.

İtalya’nın İzin Vermemesine Rağmen Gemiyi Limana Yanaştırmıştı

Alman sivil toplum kuruluşu Sea Watch, 12 Haziran’da Akdeniz’de 53 düzensiz göçmeni kurtararak kendisine ait olan, Hollanda bayraklı ve Alman Carola Rackete’nin kaptanlığını yaptığı Sea Watch 3 gemisine almıştı. İtalya İçişleri Bakanı Salvini, yeni kabul ettikleri tasarı gereği, sadece kadın, çocuk ve hasta olan 10 daha sonra da 2 düzensiz göçmenin karaya çıkmasına müsaade etmişti. Gemide kalan 41 düzensiz göçmen, kaptan Rackete’in engellemelere rağmen gemiyi limana yanaştırmasıyla 17 gün sonra (28 Haziran akşamı) karaya çıkmıştı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler