'Fransa'

Kurşunlara Hedef Olan İmam Konuştu: “Biz Asla Nefrete Nefretle Karşılık Vermiyoruz”

Fransa'da cami önünde silahlı saldıya uğrayan imam Rachid El Jay, tedavi gördüğü hastaneden yaptığı açıklamada, Müslümanların nefrete nefret ile karşılık vermeyeceklerini söyledi.

3 Temmuz 2019 admin
Rachid El Jay değişiklikler Perspektif

Fransa’nın batısında bulunan Brest kentinde, geçen hafta cami önünde saldırıya uğrayan cami imamı Rachid El Jay tedavi gördüğü hastaneden videolu mesaj gönderdi. Genç imam, Müslüman olan ya da olmayan tüm Fransızlara hitaben yaptığı konuşmada, ilk yardım ekipleri, polis, kendisine ilk müdahalede bulunan cami yanındaki eczacı ve mahalle gençlerine teşekkür etti. 

Rachid El Jay, saldırının aydınlatılması ile ilgili güvenlik güçleri ve adalete güvenmek gerektiğine de dikkat çekti. EL Jay, “Biz asla nefrete nefret ile değil, bilgelik, sükunet ve zekamızla karşılık veriyoruz.”ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatan Brest Savcılığı, saldırının bir terör eylemi olmadığını açıkladı.

Saldırıdan Sonra İntihar Etmişti

Fransa‘da dün 16 sularında meydana gelen olayda, Pontanezen Camisi’nin önünde, Youtube’da 800 bine yakın takipçisi bulunan cami imamı Rachid El Jay ve cemaatten bir kişi silahlı saldırının hedefi olmuştu. Rachid El Jay ikisi sırt bölgesi ikisi ise bacaklarına isabet eden 4 kurşunla yaralanmış, saldırıda cemaatten bir kişinin de bacaklarından vurulduğu bildirilmişti. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Saldırganın daha sonra olay yerine yakın bir bölgede intihar ettiği belirtilmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler