'Almanya'

Trenin Önüne İtilen 8 Yaşındaki Çocuk Öldü: İstasyonlarda Güvenlik Artırılacak

Almanya’da 8 yaşındaki bir çocuğun trenin altına itilerek öldürülmesi sonrası tatilini yarıda keserek Berlin'e dönen Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, tren garlarında güvenliği sağlamak için yeni önlemlerin alınacağını duyurdu.

@AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Frankfurt Tren Garı’nda Eritreli bir kişinin anne ve 8 yaşındaki çocuğunu trenin önüne iterek çocuğun ölümüne neden olması ülkede derin üzüntüye neden oldu. Tatilini yarında keserek Berlin’e dönen Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, güvenlik birimlerinin başındaki yetkililerle acil toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantı sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Seehofer, “Kan dondurucu, hepimizi dehşete düşüren bir cinayet. Hepimizi derinden yaralayan bir olay.” ifadelerini kullandı. Seehofer, saldırganın yargıya hesap vermesi ve hak ettiği en ağır cezayı alması için hukuk devleti çerçevesinde tüm olanakların kullanılacağını açıkladı. 

“Hem İstihbarat Hem de Emniyet Teşkilatlarına Daha Fazla Polis Alınacak”

Tren istasyonlarındaki güvenlik sorununa da dikkat çeken Horst Seehofer, ülkede bulunan 5 bin 600 tren garının güvenliğinin sağlanması için Ulaştırma Bakanlığı ile ortak çalışacaklarını söyledi. Bakanlık olarak istasyonlardaki güvenliğin daha da iyileştirileceğini aktaran Seehofer, “Hem istihbarat hem de emniyet teşkilatlarına daha fazla polis alınacak. İstasyonlara daha fazla güvenlik kameraları yerleştirilecek. Mültecilerin karıştığı suçların küçümsenmemesi ve bunların politik araç olarak kullanılmaması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Zanlı İsviçre’de Bıçakla Tehdit Suçundan Aranıyordu

Federal Polis Teşkilatı Şefi Dieter Romann da saldırgan ile ilgili bilgi verdi. Romann, olay sonrası polisler tarafından gözaltına alınan 1979 doğumlu zanlının Eritre’den 2006 yılında İsviçre’ye kaçak yollarla gelerek sığınma talebinde bulunduğunu duyurdu. Sığınma talebi 2008 yılında kabul edilen zanlının, komşusunu bıçakla tehdit ettiği için İsviçreli güvenlik birimlerce arandığını açıkladı. 

Almanya‘nın Hessen eyaletindeki Frankfurt Tren Garı’nda dün meydana gelen olayda, 40 yaşındaki Ertireli bir kişi treni bekleyen anne ile 8 yaşındaki çocuğunu hızlı trenin önüne itmişti. Olayda anne kendisini kurtarmayı başarmış ancak küçük çocuk trenin altında kalarak hayatını kaybetmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler