'Belçika'

Belçika’da Hükümetten Kadro Onayı: 18 Vaize İstihdam Edilecek

Belçika İslam temsil kurumu Executif ’in uzun süredir hükümetle sürdürdüğü vaize alımı ile ilgili görüşmeler olumlu sonuçlandı. Hükümet, devlet tarafından tanınan 90 camide görevlendirilmek üzere 18 vaize ve 4 danışman kadrosu açtı.

22 Ağustos 2019 admin
Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Belçika’da hükümet, devlet tarafından tanınan 90 camide görevlendirilmek üzere 18 vaize ve 4 danışmanın istihdam edilmesine onay verdi. Yeni kadrolar için 780 bin avro bütçe ayrılırken bu kişilerin maaşlarının tamamı Belçika devleti tarafından ödenecek.

Konu ile ilgili Perspektif’e konuşan Belçika’daki Müslüman toplumunu temsil eden ve hükümetle toplum adına ilişkileri yürüten Belçika İslam temsil kurulu Executif‘in Başkanı Mehmet Üstün, devletin kendilerine ilk kez 18 kişilik kadın din görevlisi kadrosu verdiğini söyledi. Bu kişilerin seçilip görevlendirilmesinin tamamen Executif tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Süreç ile ilgili de bilgi veren Üstün, eylül ayında şartların belirlenip gerekli duyuruların yapılacağını, ekim ayından itibaren de mülakat sonrası alımların gerçekleştirileceğini bildirdi. Bu kişilerin, Fas, Türk ve ülkede yaşayan diğer Müslüman azınlık kökenlilerden seçilmesinin beklendiğini dile getirdi. 

Belçika Kamuoyunda Olumlu Karşılandı

Mehmet Üstün, Belçika kamuoyunda da kadın din görevlisi kadrosu açılmasının olumlu karşılandığını belirterek bunun sevindirici bir durum olduğunu dile getirdi.

Öte yandan devletten taleplerinin de devam ettiğini kaydeden Üstün, ülkedeki tüm camilerin resmi olarak tanınmasını beklediklerini aktardı. Flaman bölgesinde camilerin tanınma sürecinin durdurulduğunu dile getirdi. Ayrıca imamların eğitimi ile ilgili de hükümetten bütçe taleplerinin olduğunu aktardı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler