'Fransa'

Fransa’da Bıçaklı Saldırı: 1 Kişi Öldü 8 Kişi Yaralandı

Fransa'nın güneyindeki Lyon kentinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Saldırganın Afgan asıllı olduğunun ortaya çıkması sonrası ise aşırı sağ partiler göçmenleri hedef aldı.

1 Eylül 2019 admin

Fransa’nın güneyindeki Lyon kentinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Saldırganın Afgan asıllı olduğunun ortaya çıkması sonrası ise aşırı sağ partiler göçmenleri hedef aldı.

Fransa’nın Lyon şehrinde cumartesi günü meydana gelen bıçaklı saldırıdıda 1 kişi hayatını kaybetti 8 kişi de yaralandı. Lyon’un Villeurbanne Mahallesi’nde yerel saatle 16.30 sularında düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırganlardan birisinin polis tarafından yakalandığı, diğerinin ise arandığı kaydedildi. Polis kaynakları, yakalanan saldırganın Fransa‘ya iltica talebinde bulunduğunu ve Afgan asıllı olduğunu bildirdi.

Aşırı Sağ Parti Göçmenleri Suçladı

Saldırganın Afgan asıllı olması ise aşırı sağı hrekete geçirdi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlada göçmenler hedef alındı. Aşırı sağ parti Ulusal Birliktelik’in(RN) lideri Marine Le Pen saldırıyı kınadığı açıklamasında, hükümetin göç politikasındaki gevşekliğin Fransa’nın güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini ileri sürdü. RN Başkan Yardımcısı Jordan Bardella da Lyon’daki saldırının göçmenlerin adının karıştığı tecavüz ve şiddetin devamı olduğunu belirtti.

“Fransa Daha Fazla Katil Kabul Edemez”

Diğer aşırı sağ söylemlere sahip Fransa Ayakta Paritsi’nin lideri Nicolas Dupont-Aignant, birkez daha güvenlik güçlerinin Fransa’ ve değerleri ile savaşan bir düşmanla karlı karşıya olduğunu savund. “Fransa gözlerimi kapatarak daha fazla katil kabul edemez.” ifadelerini kullandı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler