'Almanya'

Kuzey Ren Vestfalya’da Devleti Tanımayan Aşırı Sağcıların Sayısı 3 Bini Geçti

Almanya'da anayasayı, devlet dairelerini ve yargıyı tanımayan aşırı sağcı grup İmparatorluk Vatandaşları'nın Kuzey Ren Vestfalya'daki sayısının 3 bin 200'ü bulduğu ifade ediliyor.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya‘da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Anayasayı Koruma Dairesi’nin incelemelerine göre, bu yılın temmuz ayı itibariyle eyalette aşırı sağcı İmparatorluk Vatandaşı (Alm: Reichsbürger) grubuna üye olanların sayısının 3 bin 200 kişi olduğu kaydedildi. Alman İçişleri Bakanlığı’ndaki bir sözcü de geçen yıla göre sayının artmadığını kaydederek bu kişilerin yüzde 75’inin 40 ila 60 yaş arası erkekler olduğunu dile getirdi.

Bu yılın şubat ayında ise bu gruba üye bir kişinin tehlike arz ettiği gerekçesiyle sisteme kaydedildiği biliniyor. “Tehlike arz eden kişi”, Federal Kriminal Dairesine göre terörist potansiyeli olan bir kişi olarak tanımlanıyor.

Birlikte Hareket Ediyorlar

İmparatorluk Vatandaşları daha önce de olduğu gibi daha çok kırsal alanda varlığını sürdürmeye devam ediyor. Bu kişiler, özellikle Doğu Vestfalya, Lippe, Soest ve Köln çevresinde ağırlıklı olarak küçük gruplar halinde varlığını devam ettiriyor. Alman İçişleri Bakanlığına göre, birçok grup birlikte hareket ediyor. Aynı zamanda sadece internet üzerinden aktif olan birçok imparatorluk vatandaşının olduğu öne sürülüyor.

Kim bu İmparatorluk Vatandaşları? 

Anayasayı Koruma Daireleri’nin anayasa karşıtı aktiviteleri mercek altına aldığı 2017 yılı raporunda, “İmparatorluk Vatandaşları” anayasa karşıtı aşırı sağcı bir grup olarak kaydediyor. Oluşumun üyelerinin 16 bin 500’ü bulduğu ve bunların silah kullanmaya hazır oldukları belirtiliyor. Buna rağmen raporda bunlardan sadece 900’ünün aşırı sağcı olarak sınıflandırılması dikkat çekiyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler