'Almanya'

Almanya’da Aşırı Sağcıların 1100 Kişilik “Düşman Listesi” Ortaya Çıktı

Almanya'da aşırı sağcı Prepper Grubu'na ait olduğu belirtilen 1100 kişilik düşman listesi ortaya çıktı. Federal Kriminal Dairesi'nin listeyle ilgili yaptığı incelemeler sonrasında adı geçen şahıs ve müesseselerle alâkalı bir tehlike görmediği belirtildi.

8 Ağustos 2019 admin

Almanya‘da Hessen Eyaleti İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, “düşman listesi” olarak da adlandırılan listede, Hessen’de bulunan 1100 kişi veya kurumun ismi yer alıyor. Hristiyan Demokrat Partili (CDU) Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth, Eyalet Kriminal Dairesi tarafından listede bulunanların bilgilendirileceğini duyurdu. 

Bu liste ile aşırı sağcılar korku salmaya çalıştığı iddia edilirken, İçişleri Bakanı Beuth, insanların korkmaması gerektiğini ve korumaya ihtiyacı olanlara yardım edileceğini ifade etti. Beuth ayrıca, “Hukuk devleti, aşırı sağ taraftan gelen bu tehdit ve korkutma çabalarına tahammül etmeyecektir.” dedi. Federal Kriminal Dairesi’nin listeyle ilgili yaptığı incelemeler sonrasında adı geçen şahıs ve müesseselerle alâkalı bir tehlike görmediği belirtildi. Ayrıca Eyalet Kriminal Dairesi’nin de listeyi titizlikle inceledikleri duyuruldu.

Listede 25.000 Adres Belirtilmiş 

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre bahsi geçen internet sayfasında, kişi ve kurumlara ait 25.000 adrese yer verilmiş. Adreslerin büyük bir kısmı ise 2017 yılında bir terör operasyonunda Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti’nde bulunan, “Prepper Grubu”na ait “Nordkreuz” (Türkçe: Kuzey Haç) listesi olduğu belirtiliyor. Ancak, “Nordkreuz” listesinde Hessen’de yaşayan kimsenin ise bulunmadığı ortaya çıktı.

Silahlarla Hazırlık Yapıyorlar

Aşırı sağcı bir grup olarak da bilinen Prepper Grubu, kendi tanımlarıyla, olası bir afete karşı silahlarla hazırlık yapan bir grup olarak biliniyor.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler