'Cami Saldırısı'

Almanya’da Camide Çıkan Yangında Kundaklama Şüphesi Güçlendi

Almanya'da cuma günü gece yarısına doğru Aschersleben şehrinde, İslam Birliğine bağlı camide yangın çıkmıştı. Yapılan incelemeler kundaklama iddiasını güçlendiriyor. 

Almanya‘da Aschersleben şehrinde İslam Birliğine (Alm: İslamische Gemeinde) bağlı camide cuma gecesi saat 00:30 sularında yangın meydana geldi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale edebilmek için kapıyı kırmak durumunda kaldı ve sonrasında yangını söndürmeyi başardı. Yangında hiç kimse yaralanmazken, ortaya çıkan maddi hasarın en az 5 bin Euro olduğu tahmin ediliyor. 

Yangının ortaya çıkma sebebi ilk olarak bilinmezken, polis pazartesi günü yaptığı açıklamada ilk bulguları kamuoyuyla paylaştı. Çıkan yangının önceden planlandığını ifade eden polis, herhangi bir teknik arızadan veya kendi kendine oluşan bir yangına yönelik hiçbir şey bulamadıklarını vurguladı. Arama köpekleriyle birlikte “yangını hızlandıran” maddelere rastladıklarını söyleyen polis, olayla ilgili araştırmalara devam ettiklerini belirtti. 

Neredeyse Her Hafta Bir Cami Saldırısı

2018 yılında Almanya’da İslam karşıtı 48 cami saldırısı kaydedildi. Bu sayı, Sol Parti’nin  (Alm: Die Linke) soru önergesi sonucunda hükümetin açıklamasından ortaya çıkıyor. Buna göre, saldırıların 41’i “siyasi motifli sağ” saldırılar arasında konumlandırılırken, bir başka saldırı ise “siyasi motifli suç – yabancı kökenli ideolojisi” çerçevesinde konumlandırılıyor. Bu ise, bir suçun, bir yabancı ülke ideolojisi ile ilişkilendirildiğini ifade ediyor. Diğer altı cami saldırının ise herhangi bir suç kategorisine konumlandırılamadığı belirtiliyor. (ala) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler