'Cami Saldırıları'

Almanya’da Her İki Günde Bir Camiye Bombalı Tehdit

Almanya'da temmuz ayında her iki günde bir camiye yönelik bomba tehdidi yapıldı. Polisin camilerde yaptığı aramada ise herhangi bir patlayıcı madde bulunamadı.

@AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’da geçtiğimiz ay her iki günde bir cami bombalı tehdite maruz kaldı. Tehditlerin geldiği kentlerin Köln, Duisburg, Münih, Iserlohn, Mainz, Mannheim, Schwenningen ve Villingen oldukları kaydedildi. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek asıl rakamların çok daha yüksek olduğunu, bu tehditlerin sadece polise bildirilen saldırılar olduğunu belirtti. Bomba tehditlerinin artması Almanya’daki Müslümanları tedirgin ederken camiye giden Müslümanların da bomba tehdidi korkusu yaşadıkları aktarıldı.

DİTİB’e Bağlı Camilere Yönelik 16 Tehdit 

DİTİB’e bağlı camilere geçtiğimiz ay 16 tehdit (9’u bomba tehdidi) ve saldırı kaydedildi. 2018’in temmuz ayına kıyaslandığında bu rakam tehditlerde dört katı bir artış anlamına geliyor. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi ise son 4 hafta içinde 20 bombalı tehdit aldı. 

Tehditlerin arkasında ise çoğunlukla neonazi çevreler var. Güvenlik güçleri, camilere tehditlerin artmasının ardında Almanya’da her geçen gün artan İslam düşmanlığını görüyor. Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı da bomba tehditlerini aşırı sağın propaganda amaçlı yaptığı düşücesinde. Tehditlerin aydınlatılması için yürütülen soruşturmalar ise genellikle sonuçsuz kalıyor. Bu durum faillerin bulunmasının önüne geçiyor. (bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler