'Almanya'

Münih’te Camiye Saldıran Zanlı Yakalandı

Almanya'nın Münih şehrindeki İslam Merkezi Camisi'ne geçtiğimiz cuma günü saldırı düzenleyen zanlı polis tarafından yakalandı.

© Perspektif

Almanya’nın Münih kentinde 4 Ekim tarihinde Münih İslam Merkezi Camisi’ne saldırı düzenlendi. Caminin konferans salonuna, duvarlarına, camlarına ve kalorifer peteklerine zarar veren şüpheli şahısın kimliği polis tarafından tespit edilerek yakalandı.

Açık Cami Gününde Şüphe Uyandırmıştı

Almanya’daki cami saldırılarını takip edip, kayıt altına alan Brandeilig’de yer alan bilgiye göre, suçlu kişi bir gün öncesinden “Açık Cami Günü”nde (Alm. Tag der offenen Moschee) camiyi ziyaret emişti. Zanlı, ziyaret esnasında da şüpheli tavırlarıyla camideki yetkililerin dikkatini çekmişti.

Yetkililer saldırıyla ilişkin yaptıkları açıklamada ise saldırının herhangi bir ırkçı motifi olduğunu düşünmediklerini ifade ettiler.

Neredeyse Her Hafta Bir Cami Saldırısı

2018 yılında Almanya’da İslam karşıtı 48 cami saldırısı kaydedildi. Bu sayı, Sol Parti’nin  (Alm: Die Linke) soru önergesi sonucunda hükümetin açıklamasından ortaya çıkıyor. Buna göre, saldırıların 41’i “siyasi motifli sağ” saldırılar arasında konumlandırılırken, bir başka saldırı ise “siyasi motifli suç – yabancı kökenli ideolojisi” çerçevesinde konumlandırılıyor. Bu ise, bir suçun, bir yabancı ülke ideolojisi ile ilişkilendirildiğini ifade ediyor. Diğer altı cami saldırının ise herhangi bir suç kategorisine konumlandırılamadığı belirtiliyor. (ala) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler