'Avusturya'

Avusturya’da Yüzme Dersinde Tesettür Mayosu Yasaklandı

Avusturya'da Eğitim Bakanlığı, ilkokullardaki başörtüsü yasağının yüzme derslerinde de uygulanması için genelge yayımladı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Avusturya’da ilkokul öğrencilerine yönelik yürürlükte olan başörtüsü yasağının yüzme derslerinde de uygulanması için okullara yeni bir genelge gönderildi. Genelge ile tesettür mayosu da yasaklanırken yasağa uymayanlara 440 Euro para cezası uygulanacak.

Avusturya Eğitim Bakanlığı, tüm okullara yeni bir genelge göndererek ülkede mayıs ayında yürürlüğe giren başörtüsü yasağının artık beden eğitimi derslerinde de uygulanması gerektiğini bildirdi. Genelgede, “Beden eğitimi derslerinde de 10 yaşını doldurmamış öğrencilerin başın tamamını örten dini ve ideolojik kıyafetleri giymeleri yasaklanmıştır” ifadesi yer aldı. Buna göre özellikle yüzme derslerinde kullanılan ve burkini (tesettür mayosu) olarak adlandırılan kıyafetin de giyinilmesi yasaklanmış oldu.

Yasağa Uymayan Çocukların Ailelerine 440 Euro Ceza

Avusturya’da mayıs ayında iktidardaki aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ve merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) koalisyon hükümeti tarafından yürürlüğe sokulan yasa, 10 yaşına kadar ilkokul öğrencilerine başörtüsü takmayı yasaklamıştı. Yasağa uymayan çocukların ailelerine 440 Euro’ya kadar para cezası öngörülüyor.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler