'Cami Saldırısı'

Almanya’da Camiye Molotofkokteylli Saldırı

Almanya'nın Dortmund kentindeki Eving Ulu Cami Derneği'ne düzenlenen molotoflu saldırı sonucu çıkan küçük çaplı yangında, camide maddi hasar oluştu.

Almanya‘nın Dortmund kentinde gece bir camiye molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Dortmund Eving Ulu Cami Derneğine önceki gece saat 01.30 sularında düzenlenen molotofkokteylli saldırı sonucu çıkan küçük çaplı yangında camide hasar oluştu. Saldırıda can kaybı ya da yaralanma meydana gelmedi. Saldırıda caminin yönetim kurulu odasının da camları kırıldı.

Terör örgütü yandaşları ya da aşırı sağcıların düzenlemiş olabileceğinden şüphelenilen saldırı sonucu çıkan yangının büyümeden söndürülmesiyle büyük bir facianın önüne geçildiği belirtildi.

Alman Makamlarına Tedbirleri Artırın Çağrısı

Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci de saldırı sonrası Eving Ulu Cami’sini ziyaret etti. Cebeci, cemaate ve bölgede yaşayan Türk toplumuna geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayın takipçisi olacaklarını vurgulayan Başkonsolos Cebeci, “Camilerimiz, diğer tüm mabedler gibi kutsal olup, yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Alman makamlarına, başta camilerimiz olmak üzere toplumumuzun can ve mal güvenliğini sağlamak için ilave tedbir alınması talebimizi bu vesileyle yineliyoruz. İlgili makamlar nezdinde konu tarafımızdan takip edilecektir.” dedi.

Öte yandan, olayla ilgili Dortmund Türk Dernekleri Platformu da basın bildirisi yayımlayarak saldırıyı şiddetle kınadı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler