'Almanya'

Berlin’de Başörtülü Kadına Sokak Ortasında Saldırı

Almanya'nın başkenti Berlin'de yolda yürürken saldırıya uğrayan başörtülü kadın darbedildi. Thüringen eyaletinde de ırkçı slogan atan kişilerce mülteci yurduna kurusıkı tabancayla ateş açıldı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın başkenti Berlin’de polis tarafından yapılan açıklamada, Friedrichshagen semtinde yolun karşısına geçen 27 yaşındaki başörtülü kadının, kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Saldırganın, başörtülü kadının karnına ayağıyla vurduktan sonra kaçtığı ve hakaret edip etmediğinin bilinmediği, saldırının başörtüsü nedeniyle yapıldığının düşünüldüğü ifade edilen açıklamada, kadının saldırı yüzünden karın ağrılarından şikâyet ettiği bildirildi.

Mülteci Yurduna Ateş Açıldı

Thüringen Eyaleti’ndeki Obermehlerbölgesinde de mülteci yurduna kimliği belirsiz kişiler tarafından kurusıkı tabancayla ateş açıldığı belirtildi. Thüringen polisinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde araçla mülteci yurdunun önüne gelen ve kurusıkı tabancayla ateş eden saldırganlar ırkçı sloganlar attı. Olay sırasında mülteci yurdunun dışında kimsenin bulunmadığı belirtildi.

İki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler