'Almanya'

Gizli Servis Yetkilisinin Kassel Valisi Katiliyle Resmi Bağlantısı Varmış!

Hessen eyaletindeki güvenlik güçleri, eski gizli servis yetkilisi Andreas Temme ve Kassel Valisi Walter Lübcke’nin katili neonazi Stephan Ernst arasında bir bağlantı tespit etti.

Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke @Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Hessen eyaletindeki güvenlik birimleri, gizli servis yetkilisi Andreas Temme ile Kassel Valisi Walter Lübcke’nin cinayetinden sorumlu bir numaralı şüpheli Stephan Ernst arasında bir bağlantı olduğunu tespit etti. Duruma ilişkin Sosyal Demokrat Partisi (SPD) tarafından İçişleri Bakanı’na yanıtlaması için bir soru önergesi yöneltildi. Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan İçişleri Bakanı Peter Beuth ise Temme ve Ernst arasında bir “iş” bağlantısının olduğunu ifade etti.

SPD eyalet vekili Günter Rudolph, bu açıklamanın tabiri caizse “bombanın patlamasına” neden olduğunu belirterek, ilerleyen günlerde Vali Lübcke’nin ölümüne ilişkin bir araştırma komisyonunun kurulmasını da “neredeyse kaçınılmaz” hale getirdiğini savundu.

Halit Yozgat’ın Ölümünde Soruş İşaretleri

Rodolph, Alman Spiegel gazetesine verdiği röportajda, Temme’nin aşırı sağ ağı ile olan ilişkisinin günümüze kadar ortaya çıkarılmadığını da belirterek, özellikle de NSU terör örgütünün kurbanı Halit Yozgat’ın ölümüyle alakasının hala bir soru işareti olduğunu sözlerine ekledi. Hessen Eyalet Meclisi’nde Sosyal Demokratların dışında, FDP ve Die Linke partileri de araştırma komisyonunun kurulmasına destek veriyor.

Lübcke 2 Haziran’da Öldürülmüştü

Kassel Valisi Walter Lübcke, 2015’te mültecilerin Almanya’ya gelmelerini eleştirenlere karşı, “Bu değerleri paylaşmayan istediği zaman bu ülkeyi terk edebilir. Her Alman bunu yapmakta serbesttir.” ifadelerini kullanmış ve bu açıklaması aşırı sağcı çevrelerce büyük tepki çekmişti. Vali Lübcke, 2 Haziran’da evinin bahçesinde başına tek kurşun sıkılarak öldürülmüştü.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler