'Almanya'

Almanya’da Türk Marketine Saldırı

Almanya'da Türklere ait bir markete saldırı gerçekleştirildi.  Marketin tabelası ile markete ait aracın üzerine İslam düşmanı ve Türkiye aleyhtarı yazılar yazıldı. 

Almanya’nın güneyindeki Günzburg şehrinde 1 yıldır faliyet gösteren Vatan Süpermarket’in tabelası ile markete ait kamyona kimliği belirsiz kişiler İslam düşmanı ve Türkiye aleyhtarı ifadeler yazdı.

Konu ile ilgili Perspektif’e konuşan Vatan Süpermarket’in sahibi Mehmet Ali Solak, olayın cuma gecesi yaşandığını söyledi. Markete ait araç ve tabelaya İslam ve Türkiye aleyhtarı ifadeler yazıldığını söyleyen Solak, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Polisin markete gelerek incelemelerde bulunduğunu dile getirdi.

Daha Önce de Tehdit İçerikli İsimsiz Mektup Gönderildi

Marketin 1 yıldır açık olduğunu belirten Mehmet Ali Solak, henüz inşaat dönemindeyken de isimiz ırkçı tehditler içeren mektuplar aldığını hatırlattı. Geçen sene marketi açtıktan sonra da yine marketin tabelasına İslam düşmanı ifadeler yazıldığını söyledi.  Olayın terör örgütü PKK yandaşları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde durduklarını kaydeden Solak, saldırganların olaya ırkçı bir saldırı süsü vermeye çalıştıklarını da iddia etti.

Aachen’de de Türk iş Adamına Ait Araçlar Kundaklanmıştı

Geçen hafta yine Almanya’nın Aachen kentinde araç kiralama şirketi bulunan Türk iş adamı Yılmaz Akbaş’a ait iki araç kundaklanmıştı. Kundaklama sonrası iki minibüs kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sardığı üçüncü araçta da büyük hasar oluşmuştu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler