'Almanya'

Yine Aynı Örgüt: Berlin Şehitlik Camisi’ne Bombalı Tehdit

Almanya'da DİTİB'e bağlı Berlin Şehitlik Camisi'ne bombalı saldırı tehtidi yapıldı. Elektronik posta ile yapılan tehdit yine aşırı sağcı terör örgütü "Combat 18" imzasıyla gönderildi.

Berlin Şehitlik Camii ©cbies @ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Şehitlik Camisi’ne aşırı sağcı bir örgüt tarafından bombalı saldırı tehdidi yapıldığı bildirildi.

Merkezi Köln’de bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Berlin Şehitlik Camisi’ne yönelik bombalı saldırı tehdidi bugün yerel saatle 08.01’de elektronik posta yoluyla yapıldı. “Bugün birkaç bomba camide patlayacak” ifadesi kullanılan ve ‘neo88@web.de’ adresinden gelen elektronik posta, daha önce birçok bombalı tehditte olduğu gibi aşırı sağcı terör örgütü “Combat 18” imzasıyla gönderildi.

“Huzur Kaçırmaya Yönelik Bir Girişim”

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, söz konusu tehditle ilgili Berlin’deki emniyet birimlerinin bilgilendirildiğini belirterek, “Boş bir tehdit de olsa huzur kaçırmaya yönelik bir girişim. Umursamaz davranmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.

Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki Menden Yeşil Camisi’ne de iki gün önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir tehdit mektubu gönderildiği bildirildi. Almanca yazılan mektupta, “Yabancılar 31.12.2019’a kadar Almanya’dan defolun gidin” ifadesi yer aldı. Olaya ilişkin Menden polisine suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

23 Tehdit Mektubu Gönderilmişti

Aşırı sağcılar tarafından temmuzdan bu yana Almanya’nın farklı yerlerindeki cami, parti ve medya merkezlerine 23 tehdit mektubu gönderildi. Gönderilen tehdit mektuplarındaki imzalar, Almanya’da ırkçı örgütler olarak bilinen “Volksfront”, “Combat 18” ve “Blood and Honour” imzası taşıyordu. Köln Merkez Camisi’ne temmuz ayında yapılan bomba ihbarı da asılsız çıkmıştı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler