'Almanya'

Almanya’da Yüksek Kira Şehir Dışına Göçü Artırdı

Almanya’da, büyük şehirlerdeki yüksek kira ücretleri nedeniyle yaşadıkları kentleri terk ederek şehir dışına yerleşen ailelerin oranında son yıllarda büyük artış gözlemlendi.

28 Kasım 2019 admin
@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da büyük şehirlerde yaşayan aileler yüksek kiralar nedeniyle yaşadıkları kentleri terk ediyor. Almanya Araştırması adlı kuruluşun yaptığı çalışmaya göre, Münih, Freiburg, Frankfurt ve Stuttgart gibi büyük şehirlere göç edenlerin sayısı değişmezken, kiraların daha ucuz olduğu çevre şehirlere taşınan ailelerin sayısında büyük artış yaşandı.

Gelirin Yüzde 43’ü Kiraya Gidiyor

Araştırmaya göre Münih’te yaşayan aileler ortalama olarak gelirlerinin yüzde 43’ünü oturduğu evin kirasına harcamak durumunda kalıyor. Bu oran Freiburg şehrinde yüzde 42, Frankfurt şehrinde ise yüzde 39 olarak ölçüldü. Bu oranın en düşük olduğu yerin ise Bayern eyaletinde bulunan Oberfranken bölgesinin doğusundaki Landkreis Wunsiedel im Fichtelgebirge ilçesi olduğu araştırmada gözlemlendi. Burada yaşayanların kira gideri gelirlerinin yüzde 16’sına tekabül ediyor.

“Yüksek Kiralar Nedeniyle Göç Daha da Artacak”

Konuyla ilgili Federal Nüfus Araştırma Enstitüsü Başkanı Detlev Lück yaptığı açıklamada, yüksek kiralar nedeniyle şehir dışına göçün daha da artacağını ve ailelerin ya şehir dışındaki mahallelerde ya da kentlerin çevresindeki küçük yerleşim merkezlerinde yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi. Lück, “En uygun ve ödenebilir kiralık evler, genellikle banliyö trenlerinin son duraklarının çevresinde bulunuyor. Yüksek kiralardan kaçanlar, bu bölgelerde ev arıyor” dedi. (bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler