'Almanya'

Almanya’da İslamofobiyle Etkin Mücadele İçin Koordinasyon Ağı Oluşturulacak

Almanya’da Federal hükümet, Hür Demokrat Parti’nin soru önergesine verdiği yanıtta, İslam ve Müslüman düşmanlığıyla etkin mücadele için bir koordinasyon ağı oluşturulacağını açıkladı.

© multitel@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya Federal hükümeti, Hür Demokrat Parti’nin (FDP) “Okullarda İslam ve Müslüman düşmanlığının önlenmesi” başlıklı soru önergesini yanıtladı. Verilen cevapta, Alman toplumunda İslam hakkında farkındalığın artırılması ve Müslüman düşmanlığıyla mücadelenin güçlendirilmesi için atılan adımlar hakkında bilgi verildi. Demokrasi ve çoğulculuğun güçlendirilmesi amacıyla yürütülen “Demokrasiyi yaşamak” adlı projenin desteklendiğine dikkat çeken hükümet, bir sivil angajman girişimi olan bu proje kapsamında ilk kez İslam ve Müslüman düşmanlığıyla ilgili bir koordinasyon ağı oluşturulacağını açıkladı.

17 Projeye Destek

Hükümet yaptığı açıklamada ayrıca, İslam ve Müslüman düşmanlığıyla ırkçılık konularında 17 model projeye mali destek sağlandığını açıkladı. Bu projelerde, İslam ve Müslüman düşmanlığının önlenmesi için yeni fikir ve stratejilerin geliştirilmesine odaklanıldığını da aktaran hükümet, bu yolla hem eğitmenlerin duyarlılıklarını geliştirmeyi hem de gençleri, İslam ve Müslüman düşmanlığına karşı koyabilmeleri için güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

“İslam ve Müslüman Düşmanlığı Toplumsal Çözüm Üretilmesi Gereken Bir Sorundur”

Hükümete soru önergesini veren FDP’nin federal parlamentodaki yöneticilerinden Stefan Ruppert de yaptığı açıklamada, hükümetin yanıtlarının, toplumda yaşanan sorunun farkında ve çözüm bulma isteğinin kanıtı niteliğinde olduğunun altını çizdi. Ruppert, hükümete verdiği soru önergesinde, özellikle gençlere odaklanılması ve okullarda İslam hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirmenin daha etkin yapılması gerektiğini savundu. Rupert, “İslam ve Müslüman düşmanlığı, tüm toplumu ilgilendiren ve bu nedenle de toplumsal çözüm üretilmesi gereken bir sorundur.” ifadelerini kullandı. (p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler